Annons:

Midsommarfirandet vid Virserumssjön tillbaka efter flera års uppehåll

PRO:s ordförande Börje Karlsson och IOGT NTO Virserums ordförande Anders Andersson ser fram emot midsommarfirandet vid Virserumssjön som återupptas efter några års uppehåll. Foto: Privat

Midsommarfirandet vid Virserumssjön tillbaka efter flera års uppehåll

Midsommarfirandet vid Virserumssjön återupptas efter flera års uppehåll. 
– Vi tror att det finns en efterfrågan för gemensamma traditioner i form av midsommarfirande på en trevlig, sommarlätt plats som denna park är, säger Anders Andersson, ordförande i den lokala IOGT-NTO-föreningen. 

Annons:

Det är IOGT-NTO och PRO som gör en gemensam satsning och bjuder in till midsommarfirande vid IOGT-NTO:s sommarhem ute vid semesterbyn i Virserum. 

– Det har varit tre års uppehåll på grund av pandemin i två år och problem med att hitta medverkande 2019. Det har tidigare funnits en lång tradition där först IOGT-NTO hade midsommarfirandet och sedan PRO i sju år. Nu är det ett gemensamt arrangemang där PRO och IOGT-NTO, som äger sommarhemmet, gör detta och har stöd från Virserums Sparbank och Studieförbundet NBV, säger Anders Andersson. 

Gunilla och Johan uppträder

De väljer att återuppta en populär tradition. Anders Andersson berättar att det kommer bli ett midsommarfirande med folkparkskänsla. 

– Vi vill ge ett erbjudande till att hitta en del av det traditionsenliga midsommarfirandet, att de som bor i Virserum och tillresande kan träffas tillsammans och fira midsommar med dans kring midsommarstången, musikunderhållning, kaffeservering, lotterier och godishjul. Alla barn bjuds på glass av sparbanken, säger Anders Andersson. 

De lokala musikerna Johan och Gunilla Sigvardsson kommer leda dansen kring midsommarstången och ha ett musikframträdande på dansbanan. 

– Senaste gången kom det över 500 besökare och jag vågar inte ha så höga förhoppningar men jag hoppas att många ska se det som ett spännande erbjudande på eftermiddagen innan man går hem och har midsommarfirande med familj, släkt och vänner. 

Ett 20-tal personer, framför allt från PRO, är engagerade i att praktiskt förbereda och genomföra midsommarfirandet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt