Annons:

ORDENSHUSET SÅLT – SÅ HÖG BLEV PRISLAPPEN

Ordenshuset i Virserum såldes på torsdagen. Ny ägare är en nybildad förening som ska värna huset och ortens utveckling. Foto: Lotta Madestam

ORDENSHUSET SÅLT – SÅ HÖG BLEV PRISLAPPEN

Ordenshuset i Virserum har fått ny ägare. Köpekontraktet undertecknades idag. Ny ägare är en nybildad förening i Virserum med en rad entusiaster som ska värna huset och ortens utveckling.
– Det kunde inte blivit bättre, säger IOGT-NTO:s ordförande Anders Andersson.

Annons:

Han använder sig av meningen ”Den som väntar på något gott”…

Det har varit nio månader av väntan för lokala IOGT-NTO-föreningen. Fastigheten lades ut till försäljning i december – och på torsdagen var man i mål.

För Dagens Hultsfred bekräftar Anders Andersson affären.

– Köpekontraktet undertecknades hos mäklaren idag, säger han.

Den klassiska frågan – hur känns det?

– Det känns jätteskönt. Vår ambition har ju hela tiden varit att sälja till någon som låter huset leva vidare som samlingspunkt i Virserum. Vi har haft en del intressenter, med kommersiellt syfte, säger han och fortsätter:

– Så det är med stor glädje jag konstaterar att det kommer bli precis så som vi önskade. Ordenshuset får chansen att övertas av någon som värnar om Virserum, ortens utveckling och att huset även fortsättningsvis ska kunna nyttjas av lokalbefolkningen och vara till glädje vid olika aktiveter.

Vad kan du säga om köparen?

– Att det rör sig om en nybildad förening i Virserum som bildats just för att köpa och driva fastigheten. Det finns en rad entusiaster i styrelsen. Vid olika samtal har jag fått stort förtroende för att de kan driva fastigheten vidare på ett bra sätt. I övrigt önskar de få presentera sig själva och sina ambitioner, säger Andersson.

Låg ute för 1,3 miljoner

I en inledande fas låg huset ute för knappt 1,3 miljoner kronor, men sänktes tre månader senare tll 750 000 kronor. Nu blev slutpriset 300 000 kronor.

Så ni sålde det för en miljon mindre än ni först tänkte er?

– Ja, vi accepterade det fullt ut, för att fastigheten inte köptes i kommersiellt syfte. Det här blir en jättebra lösning, säger Anders Andersson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt