Annons:

  • Arbetet inlett – så ska området kring dammen snyggas till

    Arbetet med att snygga upp Sågdammen och området däromkring har gått igång lite smått. Vattennivån i dammen har sänkts dels för att man ska komma åt längs kanterna och kunna ta bort den vegetation som vuxit ut i dammen. Foto: Lotta Madestam

  • Arbetet inlett – så ska området kring dammen snyggas till

    Projektet består bland annat av anläggandet av en parkourbana, ny belysning och mötesplatser. Foto: Lotta Madestam

Arbetet inlett – så ska området kring dammen snyggas till

Sågdammen och området där omkring ska få en rejäl försköning med parkourbana, ny belysning och mötesplatser.
– Arbetet har gått igång så smått, säger Jennie Konradsson, byggledare på ÖSK.

Annons:

Första egentliga synliga tecknet på att arbetet i och kring Sågdammen, mellan Hagadal och Albäcksskolan, inletts är de staket och avgränsningar som satts upp.

Plus att det är ovanligt lite vatten i dammen.

– Det var lågt vattenstånd som det var, men vi har tömt dammen ytterligare för att komma åt längs kanterna och kunna ta bort den vegetation som vuxit ut i dammen, säger Jennie Konradsson och fortsätter:

– Samtidigt passar vi på att genomföra underhåll av dammluckorna, det har varit lite läckage i lagningarna. Nu ska de tätas.

Fisken ska kunna vandra 

I det här projektet ingår också att göra en fiskeväg, som ska grävas ut, så fiskarna kan vandra vidare nedströms. Den kommer gå runt utegymmet, där det blir som en liten bäckfåra.

I samarbete med Hultsfred Gymnastikklubb ska en parkourbana anläggas i skogen intill Sågdammen, där hindren ska smälta in i naturen. Det blir en kombinerad hinder-, motorik- och parkourbana som ska börja och sluta vid Hagadals utegym.

En förutsättning för att klubben skulle kunna göra verklighet av idén var det bidrag på lite drygt två miljoner kronor som Allmänna Arvsfonden beviljade för ungefär ett år sedan.

HGK märker redan idag av ett växande intresse bland sina medlemmar. Förhoppningen är att den nya parkourbanan ska leda till att fler, både yngre och äldre, får upp ögonen för sporten. 

Trivsamma mötesplatser

I samband med anläggandet av parkourbanan byts också belysningen på de aktuella sträckorna.

En annan del i projektet är att göra trivsamma mötesplatser i skogsdungen i höjd med tennisbanorna.

– Det blir naturliga miljöer, med naturliga material – allt naturnära i sin helhet, säger Jennie Konradsson, som vill göra folk uppmärksamma på att framkomligheten mellan Albäcksskolan, Hagadals sim- och sporthall och området runt Sågdammen stundtals kan påverkas under arbetets gång.

Skolgården här näst

Det här arbetet kommer pågå under hösten och kan komma att fortsätta efter årsskiftet, beroende på väderförhållandena.

– Där efter kommer Albäcksskolans skolgård att snyggas till, men det är aktuellt först sommarlovet 2023. Det krävs lite mer planering och en helhetsprojektering för det, vad det gäller skolgård och parkering och den logistik som är.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt