Annons:

  • Eldsjälar ordnar träff: ska redovisa politikernas intresse för tågstopp

    Enn Johari samt Billy och Maria Ullaeus besökte Virserums marknad där de tog tempen på lokalpolitikerna för att se hur de ställer sig till ett tågstopp i Mörlunda. Nu ska svaren redovisas på en informationsträff vid stationen på lördag. Foto: Privat

  • Eldsjälar ordnar träff: ska redovisa politikernas intresse för tågstopp

    Enn Johari i samspråk med regionrådet Karin Helmersson (C) och riksdagskandidaten Carl-Wiktor Svensson (KD). Foto: Privat

Eldsjälar ordnar träff: ska redovisa politikernas intresse för tågstopp

Lokala politiker ges chansen att presentera hur de ställer sig till ett tågstopp i Mörlunda. Tre eldsjälar, som kämpar för att tågen ska stanna vid stationen, arrangerar på lördag en informationsträff som ska ge svar.

Annons:

Det är den sedan länge kämpande Enn Johari som fått sällskap av Maria och Billy Ullaeus, som gemensamt gör vad de kan för att tågen återigen ska börja stanna i Mörlunda.

Tillsammans har de bildat "Arbetsgruppen för tågstopp i Mörlunda”, startat Facebookgruppen "Stanna tåget i Mörlunda" som har runt 190 medlemmar så här långt och nyligen besökte de också Virserums marknad – där de tog pulsen på lokalpolitikerna, för att få svar på var de står i frågan.

– När politikerna var på marknaden passade vi på att gå runt och dela ut svarsblanketter, där de kunde kryssa ja eller nej till tågstopp. Vi respekterar allas åsikter, så vi propagerade inte för något tågstopp, utan vi ville bara se var deras parti står i frågan, berättar Enn Johari.

– Vi fick mycket respons i alla fall och det är vi väldigt glada för, tillägger Maria Ullaeus.

Redovisas på informationsmöte

Svaren ska nu redovisas vid en informationsträff på lördag, som hålls vid Mörlunda station. Företrädare för de politiska partierna är välkomna, de får tre minuter var för att presentera sina åsikter. Dessutom blir det lite allsång.

– Så få vi se vad som händer. Det kan bli en del oväntade saker. Det verkar som det rör lite på sig, både här och där. På lördag är det en vecka till valet...

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt