Annons:

Viktigt beslut i morgon – får stor betydelse för tågkampen

I maj visade dåvarande klass tre på Emådalskolan sitt missnöje mot att tågen inte stannar i Mörlunda genom att framföra en protestsång vid stationen. Nu kommer ett beslut om tågstopp i Mörlunda allt närmare. Foto: Privat

Viktigt beslut i morgon – får stor betydelse för tågkampen

I morgon tas ett beslut, som får stor betydelse för om ett tågstopp i Mörlunda kan bli verklighet.
– Jag välkomnar att det kanske nu kan bli ett enigt beslut om att regionen ska uppta överläggningar med Trafikverket, säger Anders Andersson, vice ordförande, (KD).

Annons:

På kallelsen till torsdagens sammanträde med regionens kollektivtrafiknämnd berör ena ärendet ett tågstopp i Mörlunda.

Förslag till beslut lyder: ”Kollektivtrafiknämnden uppdrar åt trafikdirektören att i kontakt med Trafikverket undersöka förutsättningarna och eventuella konsekvenser för ett tågstopp i Mörlunda”.

– Det är mycket glädjande att vi nu ser ut att få ett positivt beslut som innebär att vi har tågstopp i Mörlunda inom räckhåll, med tanke på tidigare besked från Trafikverket, säger Anders Andersson.

Han syftar på att Trafikverkets regiondirektör Lennart Andersson tidigare sagt att Trafikverket inte kommer att motsätta sig ett tågstopp, om KLT vill göra uppehåll i Mörlunda. "Utan möjligheterna att få till en bra tidtabell kommer utredas samt vilka åtgärder i infrastrukturen som eventuellt i så fall krävs”, har han svarat.

Lyfter fram gruppens arbete

Frågan fick ju en positiv vändning vid manifestationen på Mörlunda station för en månad sedan.

Så Andersson hyllar det arbete som lagts ner från Arbetsgruppen för Tågstopp i Mörlunda, med eldsjälarna Enn Johari samt Maria och Billy Ullaeus i spetsen. 

­– Arbetsgruppen har varit en mycket viktig aktör tillsammans med det politiska påverkansarbetet för att vi nu har ett positivt besvarande av mitt initiativ istället för tidigare ständiga avslag, säger Anders Andersson inför nämndens möte.

Facebookgruppen Stanna tåget i Mörlunda har nu runt 200 medlemmar som vill att ett tågstopp blir verklighet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt