Annons:

Allsvenska nykomlingen får marknadsföringsbidrag – här är summan

Varta BK erhåller marknadsföringsbidrag på 30 000 kronor från Hultsfreds kommun. Foto: Stefan Härnström

Allsvenska nykomlingen får marknadsföringsbidrag – här är summan

Varta BK spelar i allsvenskan för första gången. Nu beviljar Hultsfreds kommun ett marknadsföringsbidrag på 30 000 kronor. 
– De får 30 000 kronor för att i olika sammanhang marknadsföra Hultsfreds kommun med vår logotyp på skyltar, programblad och hemsida, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Varta BK har ansökt om kommunalt stöd i samband med att de tog klivet upp i allsvenskan. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott sagt ja till ett marknadsföringsbidrag på 30 000 kronor. 

Kommunalrådet Lars Rosander berättar att klubbens avancemang bidrar till spridningen av kommunens varumärke nationellt och därmed ökar även värdet för kommunen att synas. 

– Marknadsföringsvärdet för kommunen uppgår enligt bedömningsmallen till måttligt och stödet är berättigat till 30 000 kronor, säger Lars Rosander (C). 

Detta får kommunen för marknadsföringen

Kommunen får för denna summa marknadsföring genom att ha sin logotyp på matchreklam, en fast reklamplats i hallen, exponering på skärmar vid matcher och om möjligt på buss som används vid bortaresor. 

Klubben har till årets säsong valt att förlägga sina träningar och matcher i Vimmerby.

– Vi har haft en diskussion om att det är bra att man gör reklam för Hultsfreds kommun i Vimmerby kommun. Däremot tror och hoppas vi att de återvänder till Hultsfred nästa säsong, säger Rosander. 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) är inne på samma linje. 

– Vi ser fram emot att man kommer fram till det kloka beslutet och kan lösa det på ett smart sätt. Sponsrar vi så är det klart att man helst ska ha sin verksamhet i kommunen. Nu har det varit speciella omständigheter men vi ser fram emot att hälsa dem välkomna tillbaka, säger Tomas Söreling (S).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt