Annons:

Kommunala bidraget till allsvenska klubben sänks – här är förklaringen

Varta BK erhåller marknadsföringsbidrag på 20 000 kronor från Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunala bidraget till allsvenska klubben sänks – här är förklaringen

Hultsfreds kommun stöttade Varta BK med 30 000 kronor som nykomling i allsvenskan. Till årets säsong får klubben räkna med ett lägre kommunalt bidrag. Förklaringen är att Hultsfreds kommun ser över möjliga besparingar för kommande budgetår.

Annons:

Hultsfreds kommun sa ja till ett marknadsföringsbidrag på 30 000 kronor till Varta BK inför klubbens första säsong i allsvenskan. 

Nu har kommunen diskuterat ett nytt marknadsföringsbidrag för kommande säsong. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår för kommunstyrelsen att gå in med 20 000 kronor, en sänkning med 10 000 kronor i jämförelse med fjolårssäsongen. 

Marknadsföringsvärdet för kommunen uppgår enligt bedömningsmallen till måttligt. Att laget fortsätter att spela i allsvenskan bidrar till spridningen av kommunens varumärke nationellt och ökar marknadsvärdet för kommunen.

"Besparingstider"

Kommunen får för denna summa marknadsföring genom att ha sin logotyp på matchreklam, en fast reklamplats i hallen, exponering på skärmar vid matcher. Klubben ska även sprida marknadsföringsmaterial om Hultsfreds kommun på bortamatcher.

– Det är rent allmänt mer besparingstider, men vi vill ändå uppmärksamma att Varta spelar i allsvenskan med ett marknadsföringsbidrag, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Bowlingklubben har cirka 80 medlemmar, varav hälften är i åldern 7-25 år. Precis som i fjol har Varta BK valt att förlägga sina träningar och matcher i Vimmerby. 

– De spelar fortfarande i Vimmerby bowlinghall men nu när det är nya ägare till hallen i Hultsfred förs det väl samtal om att Varta BK ska spela i Hultsfred igen från och med nästa säsong, säger Rosander (C). 

Varta BK inleder säsongen med hemmamatch mot Stureby BK F1 lördagen den 16 september. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt