Annons:

Självservicen på Kejsarkullen dröjer –

Niklas Nilsson är renhållningstekniker på Kejsarkullen som ska förses med ett system för självservice. Tanken var redan under 2022. Foto: Lotta Madestam

Självservicen på Kejsarkullen dröjer – "Tittar på en kompromiss"

Det här skulle blivit sista lördagsöppet på Kejsarkullen. I stället ska det bli självservice, för att utöka möjligheten för medborgarna att bli av med sitt skräp.
– Det har blivit lite förseningar, så nu tittar vi på en kompromiss tills det kommer igång, säger Stefan Lind, driftschef på renhållningen.

Annons:

Sex gånger det här året har det varit lördagsöppet på Kejsarkullen. Med många besökare varje gång.

– Det är högt tryck på lördagar, säger renhållningstekniker Niklas Nilsson. Som mest kanske 250-300 ekipage. Det märks att det är uppskattat.

Besökas dygnet runt

Oktober månads lördagsöppet var tänkt att bli den sista. Det finns ett beslut, taget av Hultsfreds kommunfullmäktige, att satsa på självservice.

– Återvinningscentralen kommer vara bemannad dagtid 7-16 och obemannad kvällar och helger, så det blir självservice med hjälp av inpasseringssystem där man använder körkort, ÅVC-kort eller liknande, förklarar Stefan Lind, driftschef på renhållningen och projektledare.

Dragit ut på tiden

Det är ett önskemål som inkommit från invånare och politiken, som ville att ÖSK skulle titta på att utöka möjligheten att besöka Kejsarkullen på andra tider än idag.

Tanken var att allt skulle vara klart under 2022. Det har dock inte gått riktigt som önskat.

– Vi har haft en upphandling ute, där anbudstiden gick ut i slutet av september. Vi fick dock avbryta den på grund av för dålig konkurrens, säger Stefan Lind. Det kom bara in ett anbud, som låg över budget.

Så vad händer nu?

– Vi tittar på hur vi ska gå vidare och analyserar vad som gick snett, om det är världsläget som bidrar till att anbudet blev så högt, allt är ju så mycket dyrare nu, eller om det räknats fel någonstans, säger Stefan Lind och fortsätter:

– Det är inte på något sätt nedlagt, utan vi får göra ett omtag eftersom vi inte lyckades få in så många intressenter i första vändan. Vi jobbar på och hoppas förstås kunna komma igång inom skälig tid, säger Stefan Lind.

Öppet fler lördagar

Så länge tittar ÖSK på att eventuellt hålla öppet fler lördagar, som en kompromiss till dess att självservicen träder i kraft.

– Det skulle i så fall handla om ytterligare minst fyra lördagar: en vardera i januari, februari, mars och november, utöver dagens sex lördagar, april-juni och augusti-oktober.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt