Annons:

Nu är arbetet igång – det här vill invånarna se på gatan

Arbetet med Street Moves inleddes med en inspirationsträff. Samhällsplanerare Maria Bolin kan berätta om flera konkreta förslag från invånarna på hur de tycker Oskarsgatan kan bli mer levande, hållbar och trygg. Foto: Hultsfreds kommun/Ossian Mathiasson

Nu är arbetet igång – det här vill invånarna se på gatan

Nu har arbetet med Street Moves i Hultsfred kickats igång. Ett projekt som går ut på att skapa gator som är mer levande, hållbara och trygga.
Redan vid första inspirationsträffen delade invånarna med sig av flera konkreta förslag på vad man önskar ska bli verklighet.

Annons:

Platsen som valts ut för projektet är Oskarsgatan i Hultsfred. På den inledande inspirationsträffen, som hölls på Palace Hotell, kom ett 40-tal kommuninvånare som bidrog med sina tankar och idéer till gatans utveckling.

– Det var en inspirerande träff med mycket goda samtal. Deltagarna fick dela sina tankar kring hur de ser på gatan idag men också hur gatan kan utvecklas, berättar Maria Bolin, samhällsplanerare i Hultsfreds kommun, på kommunens hemsida.

Flera konkreta förslag

Maria Bolin kan redogöra för flera återkommande förslag på utveckling som lyftes fram.

– Bland annat mötesplatser och ytor med aktiviteter för alla åldrar, fler grönområden och bättre trafikplanering för hela centrum.

Det kom också en hel del konkreta förslag som exempelvis mekarverkstad för cyklar och EPA-traktorer, odlingsbäddar och målningar på husfasader. 

– Förslag som vi tar med oss i det fortsätta arbetet, säger Maria Bolin.

Träffade även ungdomarna

När delar av projektgruppen för Street Moves, med regissören och teaterchefen Suzanne Osten i spetsen, var på plats i Hultsfred för att ha den här inspirationsträffen passade man också på att träffa och prata med projektets olika målgrupper.

 – Bland annat besökte vi fritidsgården och gymnasiet för att prata med Hultsfreds barn och unga, som är en av projektets målgrupper. Det mynnade ut i mycket intressanta samtal som bidrog till viktiga synpunkter i kartläggningen över trygga och otrygga platser i tätorten, berättar Fredrik Matz, landskapsarkitekt på Outer Space arkitekter, på kommunens hemsida.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt