Annons:

Två föreningar blir en – söker folk med ett specifikt intresse

Vid ett extrainsatt årsmöte beslutades att Virserums Hembygdsförening och Bolaget Hembygdsförening, Virserums kultur- och föreningscentrum ska slås samman. Frank Axelsson är ordförande. Foto: Lotta Madestam

Två föreningar blir en – söker folk med ett specifikt intresse

Virserums Hembygdsförening och Bolaget Hembygdsförening ska slås samman. Vid ett extrainsatt årsmöte togs ett enhälligt beslut, att två föreningar ska bli en.
Nu efterlyser man folk som har ett intresse av att göra hembygdsparken fin.

Annons:

Vid årsmötet var det två frågor på dagordningen. Förutom punkten att slå samman Virserums Hembygdsförening och Bolaget Hembygdsförening, Virserums kultur- & föreningscentrum, som den egentligen heter, togs också ett beslut att stycka av det lilla grannhuset, som sålts till en privatperson.

– Det betyder att vi har ett problem mindre att sköta, säger ordförande Frank Axelsson. Vi har fullt upp med bolagsparken och husen där. Vi har pratat med hembygdsforskaren Stig-Åke Petersson, som inte kan se någon koppling till Bolagsområdet, så nu har vi styckat av den tomten.

Enigt årsmöte

Det var heller inga invändningar mot att slå samman de båda föreningarna vid det extrainsatta årsmötet, som besöktes av ett 15-tal medlemmar.

– När hembygdsföreningen tog över Bolagsområdet 2016 bildades en ny förening. Det kändes säkrast för att inte äventyra ekonomin, utan på det sättet fick vi två skilda kassor, säger Frank Axelsson och fortsätter:

– Bolagets ekonomi är god, så det ses inte som någon risk att slå ihop föreningarna. Det är dessutom samma personer i de båda styrelserna, så nu slås de samman i syfte att förenkla hanteringen med ett bokslut bland annat.

En sammanslagning måste dock gå över två årsmöten, så punkten kommer upp även i vår. Först då det blir definitivt.

Är det något mer nu framöver ni sätter extra fokus på?

– Vi hoppas kunna bilda en grupp som visar lite mer intresse för Virserums Hembygdsförenings park och av att hålla den fin. De får gärna höra av sig. De få som är aktiva har fullt upp på Bolagsområdet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt