Annons:

Eljätten varnar för telefonbedragare: ”Tro dem inte”

Flera av EoN:s kunder har blivit uppringda och uppmanade att legitimera sig med bank-ID för att få pengar tillbaka. Foto: MostPhotos

Eljätten varnar för telefonbedragare: ”Tro dem inte”

Eljätten EoN uppger att ett drygt hundratal av deras kunder har utsatts för bedrägeriförsök och varnar för telefonbedragare. 

Annons:

Bedragarna ringer upp kunder, anger att elfakturan blivit fel och att kunderna ska få pengar tillbaka. De begär i sin tur att kunden legitimerar sig med bank-id eller bankdosa för att få pengarna tillbaka.

”Tro dem inte. Det är inte sant. Vi går aldrig tillväga på det sättet”, säger Mikael Bladh, chef för fakturering och betalning på EoN, i ett pressmeddelande. 

"Kommer inte ringa om elpriskompensation”

Det är ett drygt hundratal av elbolagets kunder som har blivit utsatta för bedrägeriförsök efter regeringens och Svenska kraftsnäts besked om nytt elprisstöd till de som bor i södra Sverige.

”När det väl är beslutat kommer EoN informera våra kunder om hur utbetalningen ska ske. Det kommer inte att ske per telefon. Vi kommer således inte att ringa våra kunder om elpriskompensation”, säger Mikael Bladh i ett pressmeddelande. 

Han uppmanar alla kunder till försiktighet vid användning av bank-id.

”Kontrollera alltid noggrant att det är rätt part som du signerar mot. EoN uppmanar aldrig våra kunder att avvända sin bankdosa eller att uppge bankkontonummer Handlar det om bedrägeri så uppmanar jag alla att polisanmäla”, säger Mikael Bladh.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt