Annons:

Musikalartist en av gästerna på välgörenhetskonsert:

Patrik Martinsson, en av Sveriges största musikalsångare, gästar lördagens välgörenhetskonsert i Virserums kyrka. Arrangören Lisa Sandstedt är lyrisk över att han kommer till Virserum. Foto: Pressbild/Privat

Musikalartist en av gästerna på välgörenhetskonsert: "Något utöver det vanliga"

Lisa Sandstedt anordnar återigen en konsert till förmån för Musikhjälpen. Lördagens konsert i Virserum gästas av Patrik Martinsson, en av Sveriges största musikalsångare. 
– Jag har fantastiska känslor. Det blir något utöver det vanliga, säger Lisa Sandstedt, kantor i Aspelands pastorat.

Annons:

Lisa Sandstedt står bakom musikkonserten tillsammans med Aspelands pastorat och ser med glädje fram emot att sjunga för Musikhjälpen i Virserum igen. Det är tredje gången som hon arrangerar konserten. 2019 och 2021 är de två tidigare tillfällena och 2020 blev det en ofrivillig paus på grund av coronapandemin. 

– Det känns väldigt skönt att vi får bjuda på en konsert för ett gott ändamål utan att behöva sitta två meter ifrån varandra och fajtas med covid-pass som vi hade i fjol, säger Lisa Sandstedt. 

Virserums kyrka har plats för ungefär 450 personer och Lisa Sandstedt hoppas på god publiktillströmning. 

– Det kanske är önsketänkande att det ska bli full kyrka men jag hoppas och tror på det. Nytt för i år är att man köper sin biljett i dörren. 

Musikalsångare gästar konserten

Arrangören berättar att årets välgörenhetskonsert blir något utöver det vanliga och tänker framför allt på att musikalsångaren Patrik Martinsson är en av gästerna. 

– Det har varit fantastiska konserter varje år. Jag tror att många personer som är vana vid att besöka kyrkan har fått upp ögonen för vilken kvalité det kan vara. I år kommer en av Sveriges ledande musikalartister, Patrik Martinsson. Han kanske inte är känd för den breda massan men har man sett en musikal i Sverige de senaste 20 åren så har man garanterat sett honom, säger Lisa Sandstedt. 

Vad har han för styrkor som musikalsångare?

– Han har en fantastisk bredd, bättre än så här blir det inte. Han kan sjunga både rock och smäktande ballad och en slags mix av det. Han är så himla mångsidig och en fantastiskt härlig och ödmjuk människa.

"Lyrisk över denna drömhistoria"

Lisa Sandstedt känner och har tidigare jobbat tillsammans med Patrik Martinsson och såg honom när han var ute på turné med Jesus Christ Superstar i våras. 

– Jag kontaktade honom och frågade om han hade lust att göra något tillsammans. Det ville han gärna göra så han var i Järeda i somras och hade en konsert tillsammans med mig. Han var så överväldigad av omgivningarna, församlingen och folket. Han sa att jag skulle hojta till om jag behövde hjälp någon gång. Jag ringde honom under hösten och sa att jag behövde hjälp, säger Sandstedt. 

När han fick frågan ändrade han om i sitt schema för att kunna åka från Stockholm till Virserum. 

– Han avbokade sina planer och jag är lyrisk över denna drömhistoria. 

Sjunger för goda ändamålets skull

Några av de andra musikerna som medverkar är Micke Lång från Hultsfred, musikalsångerskorna Lone Wåxnäs och Julia Atterheim från Växjö och kyrkomusikern Therese Olsson Ström från Färjestaden. 

– Det är en bred uppställning med olika typer av röster som sjunger jullåtar som folket känner igen. Gemensamt för hela programmet är att det är jullåtar som jag älskar. 

Alla medverkande sjunger i vanlig ordning för det goda ändamålets skull. Virserums sparbank hjälper till att finansiera Patrik Martinssons resa och omkostnader för ljud och ljus. 

De två senaste konserterna har inbringat totalt 40 000 kronor. Biljettintäkterna går oavkortat till Musikhjälpen. 

– Vi skänker biljettintäkterna och tar upp en kollekt under kvällen, en insamling som också går till Musikhjälpen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt