Annons:

  • Titta in i lokalerna som Vimmerbyhotellet förvandlar till spa

    Vimmerby Stadshotell bygger ett spa i källaren och tanken är att anläggningen ska öppna i slutet av augusti/början av september. Foto: Ossian Mathiasson

  • Titta in i lokalerna som Vimmerbyhotellet förvandlar till spa

    Hotellchefen Martina Andersson visar med glädje upp källarlokalerna som hotellet förvandlar till spa. Foto: Ossian Mathiasson

  • Titta in i lokalerna som Vimmerbyhotellet förvandlar till spa

    Källarvalven kommer bevaras och finnas kvar och detta utrymme kommer förses med både en bubbelpool och en varm källa. Foto: Ossian Mathiasson

  • Titta in i lokalerna som Vimmerbyhotellet förvandlar till spa

    Foto: Ossian Mathiasson

Titta in i lokalerna som Vimmerbyhotellet förvandlar till spa

Vimmerby Stadshotell utökar sin verksamhet och satsar på spa i källaren. Nu kan vår tidning visa upp bilder på lokalerna som håller på att göras iordning. 
– Folk längtar efter att vår spaanläggning ska öppna, säger hotellchefen Martina Andersson. 

Annons:

Det var för några månader sedan som Vimmerby Stadshotell gick ut med information om sin storsatsning. Verksamheten ska utvecklas med en spaanläggning i källaren och arbetet med att göra iordning lokalerna pågår för fullt. 

Det blir i första rummet omklädningsrum för både dam och herr, loungerum, väntrum, personalutrymme, IR-stolar och ett behandlingsrum som Hudvårdskompaniet kommer hålla till i. 

Första delen av spaavdelningen innefattar loungehörna, ång- och torrbastu, varm säng i gamla trappan, upplevelseduschar och isvak. Gästen kan därefter gå in i lilla valvet som består av en varm källa, en bubbelpool och en bar. 

Då är tanken att spaanläggningen ska öppna

Hotellchefen Martina Andersson gläds över att se hur valven, miljön och känslan skapas och växer fram. 

– Jag blir så glad när jag går in i de här lokalerna. Vi är superglada för att vi får nyttja denna plats och kommer absolut inte ta bort valven. Valven kommer vara kvar, men teglet är för dåligt så själva ytskiktet blir annorlunda, säger Martina Andersson och fortsätter:

– Vi kommer bygga vidare på vårt varumärke och på vår image med guld som färg och ekorre. Man kommer känna känslan av att det är lyxigt och att man är på stadshotellets spa. 

Spaanläggningen kommer också ha tre eldstäder som kläs in i handgjorda, specialtillverkade löv. 

– Det är en liten utmaning och jag ser fram emot att se resultatet. 

Planen är att spaanläggningen ska stå klar till efter sommaren 2023. 

– Målet är fortfarande att öppna i juni, men det realistiska målet är att öppna efter semestern, slutet av augusti-början av september. Vårt mål är att kanske ha lite smygpremiärer under sommaren för att sedan öppna spadelen för allmänheten i slutet av augusti. Som det ser ut just nu så är det ett rimligt mål. 

"Roligt att jobba med lokala hantverkare"

Det råder full aktivitet i hotellets källare alla veckodagar och lokala hantverkare används i så stor utsträckning som möjligt. 

– Adolfssons Bygg från Ingatorp är vår huvudsnickare. Fredrik (Svahn) håller i projektet och var med när vi byggde restaurangen. Jag tycker att det är roligt att jobba med lokala hantverkare och de får vara med, hjälpa oss och titta på lösningar med ljud och ljus. 

Hur är det att följa projektet från sidan?

– Det har hänt hur mycket som helst sedan vi tog beslutet att bygga spa i källaren. När vi började rensa stod det möbler och gamla saker i flera valv. Att se spat växa fram och veta hur bra det här kommer bli är jätteroligt. 

Vad får ni för reaktioner från gästerna?

– Folk längtar efter att spat ska öppna. De är supernyfikna och det känns som att det bubblar i att det äntligen händer något i lokalerna. Många har festat i de här lokalerna så det är många som kommer fram och tycker att det är kul att vi väcker liv i lokalerna. Vårt mål är också att folk utifrån ska komma hit på dagspa eller övernattning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt