Annons:

Förening låter gammal tradition med cafékvällar återuppstå

Frank Axelsson har sett till att den gamla traditionen med cafékvällar återuppstår i Virserum, med start ikväll på Bolagsområdet. Foto: Lotta Madestam/Ossian Mathiasson

Förening låter gammal tradition med cafékvällar återuppstå

En gammal tradition återuppstår i Virserum. Frank Axelsson vill att det ska hända något på Bolagsområdet och har initierat fyra cafékvällar under våren.

Annons:

Man får gå 20-talet år tillbaka i tiden, då såg Frank Axelssons svärfar Bengt Rosander till att det hölls sådana här café- och berättarkvällar i Virserum.

– Då var det mycket om byarna runt Virserum, nu blir det ett annat upplägg, säger Frank, som är ordförande i arrangerande Bolaget Hembygdsförening.

Fyra datum är spikade under våren. Arrangemanget inleds redan i kväll, onsdag, med Peter Danielsson, som ska berätta under rubriken "Virserum i dåtid, nutid och framtid ur en hembygdskonsulents ögon".

Sedan blir det månatliga arrangemang där Pär Danielsson står näst på tur för att berättar om telefonens historia, från Bell i Amerika till nu. 

– Det blir intressant och han kommer visa många spektakulära telefoner, säger Frank Axelsson.

”Viktigt händer något”

En månad senare gästar Ninni Edheimer från Växjö som även är ordförande för konsthantverksföreningen Stinsen, som också håller till på Bolagsområdet. Hon kommer att visa ett bildspel och berätta om ”Ninnis trädgård under ett år”.

Sista gången för våren kåserar Pär-Olof Högstedt om sin farfar Pälle Nävers liv och han kommer också läsa några av hans dikter.

– Tanken är att vi ska göra en sådan här sväng även i höst, säger Frank Axelsson.

Vad fick dig att återuppta cafékvällarna i Virserum?

– Jag tycker det känns viktigt att det händer lite i huset och det är som sagt en gammal tradition på orten. Det var uppskattat förr, så det ska bli roligt. Det behövs ingen föranmälan, det är bara att dyka upp. Jag hoppas på ett stort intresse.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt