Annons:

Matilda slog medaljrekord på ostmässa i Stockholm:

Matlida Johansson på Räven & Osten tog hem tre silver och ett brons på Ostfestivalen i Stockholm i helgen. Foto: Privat

Matilda slog medaljrekord på ostmässa i Stockholm: "Häftigt"

Mathilda Johansson på Räven & Osten vänder hem från Ostfestivalen i Stockholm med fyra medaljer. 
– För mig är det rekord i antal medaljer på Ostfestivalen, säger hon. 

Annons:

Matilda Johansson driver ett eget mejeri på lilla orten Lida utanför Järnforsen och hennes ostar under varumärket Räven & Osten har mottagit många fina priser de senaste åren. 

I helgen var det återigen dags för årets stora ostfestival på Münchenbryggeriet i Stockholm. Matilda Johansson fick fyra medaljer, tre silver och ett brons, med sig hem från Ostfestivalen. 

– Häftigt och svårt att ta in. Jag har inte fått så många medaljer på Ostfestivalen tidigare. Det betyder att jag är på rätt spår. Jag har tioårsjubileum i höst så jag fortsätter och håller en fortsatt hög nivå och tappar ingen ork. Det går att vässa ostarna ännu lite mer, säger Matilda Johansson. 

Vad är förklaringen till denna medaljsuccé? 

– Det kan ha att göra med konkurrensen eller så har jag jobbat extra hårt med ostarna för att de ska vara i god form, säger Matilda Johansson. 

Semester i en månad

Hon ställde upp med åtta olika ostar och ett par av dem deltog i samma kategori. Det blev silver för hårdosten Lida Gårdsost och silver för hårdosten Nilssons Hemost. Den mjuka kittosten Rävens Lilla Röda och den mjuka vitmögelosten Lida Vit erhöll varsin silvermedalj. 

– Det var första gången som Nilssons Hemost fick pris. Jag har inte alltid haft med den då jag inte har tyckt att den har hållit måttet. Nu var den rätt bra, säger hon och fortsätter: 

– Det är extra roligt med hårdostarna med tanke på att det är så hård konkurrens från de stora aktörerna som tillverkar hårdost. Att stå sig bra i den här konkurrensen är väldigt glädjande. 

Räven & Osten firar tio år i höst och Matilda Johansson berättar att det har varit en resa med toppar och dalar. 

– Resan känns både kort och lång och jag började naivt och tänkte ”hur svårt kan det vara?”. Som många andra företag förstår man att det är ganska mycket mer jobb än vad man tror. Det har på det stora hela funkat bra även om det är tufft ibland. Jag tycker fortfarande att det är roligt och har inga planer på att lägga ner verksamheten. Ibland kan man önska att man stod vid ett löpande band bara för att slippa tänka på alla beslut själv. 

Nu ska hon åka iväg på semester med familjen i en månad. 

– Vi ska iväg på semester i en månad. Det har inte varit så mycket semester de senaste tio åren så det tar vi igen nu. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt