Annons:

I år rullar hennes konst ut i Europa – men först en stark utställning i Karlstad

Malin Hjalmarsson har valts ut som en av tre kvinnor som visar sin konst på utställningen Women in Art hos Hammarö Art Gallery i Karlstad. En utställning som uppmärksammar Internationella kvinnodagen. Foto: Lotta Madestam/Pressbild

I år rullar hennes konst ut i Europa – men först en stark utställning i Karlstad

Det här blir året då Malin Hjalmarssons konst rullar ut i Europa. Till hösten ska den visas på Carrousel du Louvre i Paris.
– Nyfikenheten i vad som kommer fram på duken, hur konsten tas emot och att se hur långt den kan ta mig är drivkraften i skapandet, säger hon.

Annons:

Nu närmast väntar en utställning i Karlstad, som har vernissage på lördag. Hammarö Art Gallery har valt ut Malin Hjalmarsson från Hultsfred som en av tre kvinnliga konstnärer som får visa sina målningar på utställningen Women in Art, som uppmärksammar Internationella kvinnodagen med en, som de säger, stark utställning.

– Mina målningar grundar sig i starka feminina uttryck även om det inte alltid är kvinnor som målas. Måleriet är abstrakt figurativt och det dyker ofta upp kvinnor, men också blommor och djur. Det är starka, livfulla målningar med kraftfulla färger, beskriver Malin Hjalmarsson sina tavlor.

Tog fart under pandemin

Malin Hjalmarssons konstnärskap tog fart under pandemin när måleriet fick ta mer plats. De senaste åren har konsten antagits till flera jurybedömda utställningar runt om i landet och det här året kommer konsten rulla vidare ut i Europa. Närmare bestämt till Carrousel du Louvre i Paris.

– Det är ett år sedan jag ställde ut min konst på Galleri Kopparslagaren. Det är många runt om som hejar på mig, och det är jag så tacksam för. Nu ska det bli spännande att se vart konsten kan ta mig, säger hon förväntansfullt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt