Annons:

Malin Hjalmarsson ordnar en konstutställning med provning av bubbel under rubriken "Sinnlighet" på Palace Hotell i samband med Hultsfredsdagen. Foto: Privat

Tackade nej till utställning i Paris – nu tar hon Frankrike till Hultsfred

Hon blev inbjuden att ställa ut sin konst i Paris, men tyckte inte det var riktigt läge just nu. Istället ser Malin Hjalmarsson till att föra in lite fransk känsla i en vernissage och bubbelprovning på Palace Hotell.
– Jag fick ta Frankrike till Hultsfred istället, säger hon.

Annons:

När frågan kom från ett galleri i Paris om Malin Hjalmarsson från Hultsfred ville ställa ut sin konst där, kände hon inte riktigt att det passade henne där och då.

– Men den franska längtan dröjde sig kvar, så i våras fick jag en idé om att göra en konstutställning i samband med Hultsfredsdagen, där man kan ta del av sommarens målningar i temat ”sinnlighet”.

– Förhoppningsvis kommer erbjudandet om att ställa ut i Paris tillbaka, tillägger Malin Hjalmarsson, numera konstnär på heltid.

Konst och bubbel

Hon tar Frankrike till Hultsfred istället, genom att väva samman konst, musik och provsmakning av tre sorters bubbel för den som önskar på Palace bakgård.

– När jag besökte Palace blev det så tydligt, att det skulle vara en jättefin plats att ha en utställning på. Jag gillar att anordna event och upplevelser, samtidigt som jag tycker det är härligt att plocka in konsten på andra ställen än gallerier, förklarar Malin Hjalmarsson sitt beslut.

Mer tillgänglig

På så sätt hoppas hon göra utställningen mer tillgänglig.

– Det är härligt att hänga en utställning på vita väggar, men det kan vara svårt att ta klivet innanför dörren för den inte så konstvana. Här tänker jag att jag kan nå en annan publik och särskilt en dag som denna, när det händer mycket i Hultsfred.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt