Annons:

KLART MED RIVNING AV ÄNNU EN BYGGNAD I STÅLHAGEN

Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att Hultsfreds Bostäder river Granitvägen 15 i Stålhagen. Foto: Simon Henriksson

KLART MED RIVNING AV ÄNNU EN BYGGNAD I STÅLHAGEN

Huskroppen, där Stålhagens förskola tidigare haft sin verksamhet, blir föremål för nästa rivning i bostadsområdet Stålhagen i Hultsfred. 

Annons:

För några år sedan revs fem huskroppar med totalt 108 lägenheter i Stålhagen.

Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att Hultsfreds Bostäder planerar för att jämna ytterligare en byggnad i Stålhagen med marken.

Nu är beslutet taget.

Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner att Hultsfreds Bostäder river Granitvägen 15 i Stålhagen, det vill säga byggnaden där Stålhagens förskola tidigare har huserat och bedrivit sin verksamhet. 

– Det är ett hyreshus som har varit förskola. Sedan Växthuset, den nya förskolan i Hultsfred, invigdes och verksamheten flyttades dit har denna hyreshus stått tomt. Ett alternativ var att bygga om hyreshuset till lägenheter igen, men vi har ett stort överskott av lägenheter och det skulle bli alldeles för dyrt och leda till väldigt höga hyror. Ekonomiskt sett är det bästa att riva byggnaden, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Tar bort mycket av det gamla"

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) ser positivt på beslutet att riva ytterligare en byggnad i bostadsområdet. 

– Jag tror att folk är positiva till att vi tar bort mycket av det gamla och försöker se över möjligheterna till att tillskapa andra saker i samhället, säger Tomas Söreling. 

Vad ska ni göra på platsen när rivningen är genomförd?

– Det blir nog ett gräsområde som skapar andra aktiviteter men jag tror inte att det blir någon byggnad just där. Det får Hultsfreds Bostäder fundera vidare på, säger Rosander. 

– Där vi har rivit tidigare har vi pratat om möjligheten till kolonilotter eller hundrastgård, säger Söreling. 

Hur går det?

– Det får du fråga Hultsfreds Bostäder om. Vi kanske tycker att det går lite sakta, men det får du ta med dem. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt