Annons:

  • Kollegorna lurades av chefen – hedrades med prestigefyllt pris

    Aspedalsgatan 24 har utnämnts till Årets arbetsplats 2022. På bilden kollegorna Åse Nord, Pia Johansson, Leena Bergström, Karina Strömqvist, Lotta Östergren, Sofie Åberg och Kaiza Larsson, som var märkbart stolta och glada över det prestigefyllda priset. Foto: Lotta Madestam

  • Kollegorna lurades av chefen – hedrades med prestigefyllt pris

    Marie Stjernström, socialchef, och Per-Inge-Pettersson, socialnämndens ordförande, överlämnade diplom och blommor till Åse Nord. Foto: Lotta Madestam

  • Kollegorna lurades av chefen – hedrades med prestigefyllt pris

    Marie Stjernström och Per-Inge Pettersson överraskade medarbetarna på Aspedalsgatan 24, tillsammans med Kommunals representant Susanne Ivarsson (saknas på bilden). Foto: Lotta Madestam

Kollegorna lurades av chefen – hedrades med prestigefyllt pris

Aspedalsgatan 24 i Hultsfred har utsetts till Årets arbetsplats inom socialförvaltningen. Till grund för utmärkelsen ligger medarbetarnas föredömliga hantering av både ombyggnation och flytt till nya lokaler.
– Jag är superstolt över personalen, sa enhetschef, Leena Bergström som lyckats lura kollegorna, så utnämnandet kom som en total överraskning för dem.

Annons:

Medarbetarna på särskilda boendet samlades på förmiddagen för ett möte, utan att någon kunde ana vad som var på gång.

– Vi fick hör att det skulle komma två anhöriga, så vi undrade förstås vad det gällde, säger Karina Strömqvist.

– Jag har haft svårt att hålla tyst, erkände Leena Bergström och skrattade.

Prestigefyllt pris

Till ”mötet” för att uppvakta Årets arbetsplats 2022 kom Marie Stjernström, socialchef, Per-Inge-Pettersson, socialnämndens ordförande, och Kommunals representant Susanne Ivarsson för att överlämna det prestigefyllda priset som består av ett diplom, blommor och personalen får också 30 000 kronor att använda till något verksamhetsutvecklande i kombination med att det ska vara personalbefrämjande.

– Trots utmaningen med ombyggnation och flyttar har de kunnat hålla fokus på brukaren och inte glömt vem vi är till för och på ett tydligt sätt kan ge exempel på hur de arbetar värdeskapande för den enskilda, sa Marie Stjernström.

”En stor eloge till er”

Även Susanne Ivarsson lovordade personalen.

– Ert brev var helt fantastiskt, väldigt rörande om hur ni ställer om, ni planerar en sak, flytten ställer hinder i vägen ändå hittar ni lösningar på att göra det bra för er personal och framför allt för brukarna. Helt otroligt, en stor eloge till er, sa hon.

Det var som sagt en överraskad grupp medarbetare som tog emot priset.

– Under pandemin var det många av oss som var både psykiskt och fysiskt slut, det gick så fort här. Att då komma igen och ha det här byggnationsprojektet. Jag är jättestolt över vår resa, vi är ett bra gäng med en superbra chef som håller ordning på allt, annars skulle vi inte klara det här, säger Åse Nord.

Leena Bergström sa sig också vara stolt.

– Det är så roligt att se, från pandemin tills nu ser man hela tiden att det går som en röd tråd. Jag blir superstolt när jag ser hur de resonerar.

Märkbart glada

Kollegorna var märkbart glada och visade sin tacksamhet över utmärkelsen, som inte delats ut sedan 2020 till följd av pandemin.

– Jätteroligt verkligen, vi har kämpat för det under lång tid med munskydd och visir och nu det lilla utrymme vi har för aktiviteter och få det att bli bra, sa kollegorna Sofie Åberg och Kaiza Larsson när priset delats ut.

Fakta

Årets arbetsplats 2022 motivering:

Har på ett föredömligt sätt arbetat med att göra flytten till nytt särskilt boende begripligt och hanterbart för både brukare och deras anhöriga. Genomförandet av flytten har inneburit ett nära samarbete mellan brukare och omsorgskontakt vilket skapat många minnesvärda samtal.

Visar på flera goda exempel på hur de arbetar med att skapa lösningar och aktiviteter utifrån brukares intresse och behov och med delaktighet i fokus.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt