Annons:

Dags för nödvändig investering i badhuset – kommunen satsar en halv miljon

Hultsfreds kommun lägger en halv miljon kronor på att byta ut reningsutrustningen i Virserums badhus. Foto: Lotta Madestam

Dags för nödvändig investering i badhuset – kommunen satsar en halv miljon

Hultsfreds kommun satsar en halv miljon kronor för att byta ut reningsutrustningen till simbassängen i Virserums badhus.
– Det är en viktig satsning på 500 000 kronor, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S). 

Annons:

Kommunstyrelsens arbetsutskott fattade under gårdagens sammanträde beslut om att byta ut reningsanläggningen i Virserums badhus under 2023. Reningsanläggningen behöver uppgraderas för att uppfylla nya krav. Vattnet har testats på THM (trihalometaner) och badhuset har alldeles för höga värden. 

Gränsvärdet ska ligga under 100 μg/liter och Virserums badhus ligger på 260–270 μg/liter jämfört med mellanbassängen i Hagadal som ligger på 43 μg/liter. 

Personalen på kultur- och fritidsförvaltningen har senaste åren försökt få ner värdena men det går inte med dagens reningsverk. 

– Reningsanläggningen byts ut för att klara gränsvärden för rening av vattnet och likaså förbättra arbetsmiljön för vaktmästarna när det gäller vilka kemikalier som användas, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Skickar tydlig signal"

Hultsfreds kommun lägger en halv miljon kronor på att byta ut reningsutrustningen.

– Det är ofta förhöjd temperatur i bassängen, vilket gör att många reumatiker är i bassängen för att må bättre. Skolan använder bassängen för simundervisning, säger Lars Rosander (C). 

Tomas Söreling (S) är positiv till satsningen. 

– Rehabsyftet är nummer ett och det skickar en tydlig signal om att vi värnar om gruppen människor som behöver varmare vatten. 

Pengarna tas från den utökade underhållsbudgeten för kommunens fastigheter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt