Annons:

Så fördelas miljonerna i nästa års underhållsbudget

Nu är det klart med hur de nio miljonerna ska fördelas i den utökade underhållsbudgeten för 2024. Foto: MostPhotos

Så fördelas miljonerna i nästa års underhållsbudget

Fördelningen av Hultsfreds kommuns utökade underhållsbudget för 2024 är klar. En stor del av pengarna, närmare bestämt fyra miljoner, går till Mörlunda skola. 
– Det gör vi för att lärmiljön ska bli bättre, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Hultsfreds kommun tar i slutet av varje år den utökade underhållsbudgeten och pengarna ska först och främst användas till åtgärder som ger en förbättrad arbetsmiljö och som grundar sig på bland annat medarbetarenkäten.

Den årligen återkommande summan är elva miljoner kronor. 

– Mikael Pettersson presenterar vid den här tidpunkten varje år vad han har tänkt att göra med pengarna kommande år. Det är nio miljoner kronor som fördelas ut och det finns utöver det två miljoner kronor till driften för oförutsett, säger Lars Rosander. 

Åtgärder för fyra miljoner i Mörlunda

Det kommer läggas mest underhållspengar på Mörlunda skola. 2,6 miljoner kronor på ny ventilation och 1,5 miljoner kronor på belysning och ljudabsorbenter. 

– Det är totalt fyra miljoner kronor som går till Mörlunda skola och det gör vi för att det ska bli en bättre lärmiljö, säger Rosander. 

Avgående oppositionsrådet Tomas Söreling (S) gläds över att det blir åtgärder på Mörlunda skola. 

– Nu satsas det äntligen fyra miljoner kronor på Mörlunda skola. Ventilationen har varit ett bekymmer så det är efterlängtat att vi äntligen kan åtgärda problemen, säger Tomas Söreling. 

– Det har varit efterfrågat och nu är det på gång. Vi har tidigare i år satsat på solavskärmning på Mörlunda skola. Det som återstår för att få ett bättre inomhusklimat är ventilationen, säger Lars Rosander. 

1,5 miljoner kronor läggs på Björkens förskola i Järnforsen. 

– Förskolan har stått tom i ett antal år då förskolan var i skolbyggnaden. I och med att skolverksamheten lades ner flyttades förskolan till den gamla lokalen i Järnforsens samhälle och det behövs ytterligare 1,5 miljoner kronor till att färdigställa lokalerna som ska nyttjas under våren. Det blir inflyttning senare i vår, säger Rosander. 

Här blir det nya dörrar och glaspartier

Gata/park/förråd i Virserum får en miljon kronor till portar och ytskikt. Lindblomskolan får cirka en miljon kronor till dörrar och glaspartier och delvis nytt tak över matsalen. 

Det finns även 1,5 miljoner kronor avsatt till en ny underhållsplan för alla kommunala byggnader. 

– Här ska man ta fram en långsiktig plan för underhåll de närmaste 20–30 åren och det blir en extern part som kommer upphandlas för att göra underhållsplanen. Det är för att långsiktigt se vilka fastigheter som kommer ha de stora underhållsbehoven framöver. Vår fastighetsavdelning har bedömt vad som är nödvändigt och nu får vi i det här arbetet en expertis som går igenom alla fastigheter för att fastställa tidsplan för olika åtgärder.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt