Annons:

Kommunen köper tillbaka tomt i centrum:

Hultsfreds kommun köper tillbaka tomten Sänkan 4, gräsmattan vid parkeringen till kommunhuset i Hultsfred. Foto: Lotta Madestam

Kommunen köper tillbaka tomt i centrum: "Finns inga ekonomiska förutsättningar"

Byggmarknaden är iskall. Det leder nu till att Hultsfreds kommun köper tillbaka tomten Sänkan 4 nedanför det gamla biblioteket från Famera Fastigheter AB. 

Annons:

Dagens Hultsfred rapporterade i slutet av 2021 om att Famera Fastigheter köper hela H-City-fastigheten av HKIAB och tomten Sänkan 4 av Hultsfreds kommun. Sänkan 4 är beläget på gräsmattan i anslutning till parkeringen framför kommunhuset i centrala Hultsfred. 

Nu köper Hultsfreds kommun tillbaka tomten som Famera Fastigheter inte har rört sedan köpet. Prislappen är på 600 000 kronor. 

– Det är i princip ingen som bygger just nu då det är besvärliga tider med räntor och kostnadsökningar. Famera Fastigheter har konstaterat att det finns inga ekonomiska förutsättningar för att bygga i de här tiderna. Vi har en överenskommelse om att vi köper tillbaka fastigheten för samma pris som vi sålde fastigheten för, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) ser positivt på Hultsfreds kommun återköp. 

– Det är en bra tomt att ha i vår egen ägo. Drar det igång framöver är det ett väldigt fint läge på den här tomten. Avsikten var en gång i tiden att det skulle byggas här för att få ihop en torgbild runt parkeringen. Här tillåter detaljplanen att bygga ett fyravåningshus, säger Tomas Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt