Annons:

Klartecken för projektering av mångmiljonprojekt i Hultsfred

Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett klartecken för att påbörja projektering av de tre tilltänkta etapperna på Knektagården i Hultsfred. Foto: Lotta Madestam

Klartecken för projektering av mångmiljonprojekt i Hultsfred

Knektagården i Hultsfred står inför en stor ombyggnation. 2,9 miljoner kronor ska nu läggas på projektering av de tre etapperna. 
– Om ett par år är det en investeringsnivå på 12,1 miljoner kronor för att renovera första etappen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att Knektagården ska anpassas för sitt nya ändamål med fokus på korttidsverksamhet. En utredning har gjorts för att belysa verksamhetens behov och den visar att det blir flytt till andra lokaler för hemtjänsten, särskilt boende och administrativ personal. 

Korttidsverksamheten består i dag av 13 rum med små toaletter och gemensamt badrum i korridoren och här är tanken att det ska bli 18 platser. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott har fattat beslut om att ge startbesked för projektering av de tre etapperna på Knektagården. 

– Det ska i framtiden bli fortsatt korttidsboende på Knektagården plus några andra verksamheter. Det finns en långsiktig plan för att renovera Knektagården och nu har vi gett startbesked som innebär att man får nyttja 2,9 miljoner kronor för att projektera ombyggnationen som kommer ske i etapper, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

Tolv miljoner för 18 korttidsrum

Tanken är att den första etappen ska genomföras om ett par år. Det handlar om att det ska skapas 18 korttidsrum för 12,1 miljoner kronor. 

Projekteringen och första etappen landar därmed på 15 miljoner kronor. 

Vad räknar ni med att det ska kosta att genomföra alla etapper på Knektagården?

– Vi vet ingen totalsumma med tanke på att det är rätt många år som det är tänkt att det ska hålla på. Vi har en budgetberedning med investeringsbudget som pågår. Vi får ta planen i november när vi tittar på det på lång sikt. Det handlar om åtskilliga miljoner mer på ett antal år framåt, säger Lars Rosander. 

"Modulen ska fasas ut"

Oppositionsrådet Tomas Söreling berättar att projekteringen gäller för 18 korttidsrum, omklädningsrum, tillagningskök och utrymme för dagverksamhet. Tillagningsköket ska dimensioneras efter 40 personer.

– Etapp ett är ombyggnationen för korttidsboende och avlastning för 12,1 miljoner kronor. Sedan är det andra belopp vad gäller tillagningskök och dagverksamhet och det ligger längre fram i tiden, säger Rosander. 

Finns det någon gräns för hur mycket pengar som får läggas på hela ombyggnationen?

– Det krävs en hel del pengar när man ska bygga tillagningskök. I dag har vi en modul sedan några år tillbaka som ersatte det gamla köket. Modulen ska fasas ut om ett par år när vi ger oss i kast med att bygga ett tillagningskök, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt