Annons:

Nya butiken i Järnforsen får kommunalt engångsbidrag

Hultsfreds kommun beviljar ett engångsbidrag på 200 000 kronor till etableringen av en livsmedelsbutik i Järnforsen. Foto: Järnforsens Samhällsförening

Nya butiken i Järnforsen får kommunalt engångsbidrag

Den nya livsmedelsbutiken i Järnforsen får ett kommunalt engångsbidrag på 200 000 kronor. 

Annons:

Järnforsen Utveckling Ekonomisk förening bildades för knappt ett år sedan, där lokala företag gått samman för att bland annat stödja etableringen av en livsmedelsbutik.

– Företagen i Järnforsen jobbar med att hitta en lösning för en ny livsmedelsbutik och har köpt fastigheten som ligger mittemot den gamla livsmedelsbutiken i Järnforsen. Där har man kommit överens med handlaren i Kvillsfors om att de ska driva en obemannad butik. De håller nu på och renoverar fastigheten med mycket ideellt arbete och många företag ställer upp, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Man gör mycket ideellt"

Astrid Lindgrens Hembygd har gått in med ekonomiskt stöd för att möjliggöra satsningen.

Utvecklingskontoret har föreslagit för Hultsfreds kommun att tillkomsten av livsmedelsbutiken i Järnforsen ska förses med ett engångsbidrag på 200 000 kronor.

– Vi beslutade i KSAU att anslå 200 000 kronor för att möjliggöra att det kan komma igång en affär i Järnforsen igen. Bidraget går till Järnforsen Utveckling Ekonomisk förening, säger Lars Rosander. 

Vad ska pengarna användas till?

– De har köpt fastigheten och håller på med en invändig och utvändig renovering. Det handlar om inredning, kylar, frysar och ventilation. Det är en ganska omfattande renovering som man ska göra för att man ska få en attraktiv butik. Det är en stor investering och man gör mycket ideellt. Det är 15–20 personer som hjälps åt på helgerna. Det är mycket material som ska köpas in och man kommer ha kostnader för det. Vi är med och gör det möjligt för att komma igång med butiken, säger Rosander. 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) är positiv till engångsbidraget till livsmedelsbutiken i Järnforsen.

– Det är positivt att vi går in och satsar i Järnforsen nu. Visst satsas det i Järnforsen och det är viktigt att säga det även om det finns någon som inte tycker det. Det är viktigt att framhålla det vi gör i Järnforsen, säger Tomas Söreling.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt