Annons:

Fick först ett vikariat – nu är Sofia permanent på Näs:

Sofia Johnsson är verksamhetschef för Astrid Lindgrens Näs. Foto: Simon Henriksson

Fick först ett vikariat – nu är Sofia permanent på Näs: "Oerhört glad"

I augusti förra året stod det klart att 46-åriga Sofia Johnsson från Eksjö blivit ny verksamhetschef för Astrid Lindgrens Näs. Men då rörde det sig om en tidsbegränsad anställning. Nu är hon tillsvidareanställd.
– Jag är oerhört glad för det, säger hon.

Annons:

Astrid Lindgrens Näs sökte en ny verksamhetschef och hittade rätt i början av augusti förra året. Då berättade man att Sofia Johnsson fått jobbet. Då rörde det sig om ett vikariat på ett år. 

Men trots att det var en tidsbegränsad anställning valde Sofia att lämna sitt dåvarande arbete inom Försvarsmakten.

– Det var ett fantastiskt tillfälle att få jobba med det här varumärket. Det är en hedersam tjänst att få, och jag är oerhört glad och överväldigad över att jag har fått möjligheten. Jag blir varm i hjärtat, berättade Sofia Johnsson för vår tidning då.

Hon tillträdde sedan tjänsten den 1 september och redan vid årsskiftet övergick vikariatet till en tillsvidareanställning.

– Jag var tillförordnad, men blev tillsvidareanställd redan den 1 januari. Det är jag oerhört glad för, säger Sofia Johnsson i samband med invigningen av den nya basutställningen om Astrid Lindgren.

"Fantastisk arbetsplats"

Sofia Johnsson ser Astrid Lindgrens Näs som ett viktigt och fint kulturarv.

– Jag är jätteglad för det här jobbet och trivs verkligen jättebra här på Näs. Det är en fantastisk arbetsplats och ett väldigt roligt uppdrag. 

Hon är väldigt nöjd med den nya basutställningen "Astrid Lindgren och sagans kraft" som nyligen blev invigd.

– Vårt intresse är att den ska nå så många som möjligt. Det här är en utställning i kronologisk ordning, där man får följa Astrid genom olika kapitel i livet, allt från den första sagan hon fick höra till slutet av livet. Den här gången får man se Astrid på ett djupare plan. Det man inte pratade om förr och har vi lyft fram den här gången. Astrid har påverkat så många människor och är ständigt aktuell. Hon var modern på sin tid och är modern nu. 

Hur präglas Näs av att du är chef?

– Vi har gjort ett litet omtag inför den nya basutställningen och försökt att vara mer attraktiva i vår marknadsföring och försökt att synas mycket. Vi hoppas att besökare som bokar Astrid Lindgrens Värld också ska veta att Astrid Lindgrens Näs finns. Det är så vi har jobbat med marknadsföringen. Vi hoppas att vi ska nå ännu längre och jobbar brett med det. 

Näs har öppet till 24 september och Sofia Johnsson har stora förväntningar på sommaren.

– Just nu känns det bara positivt. Det har varit fantastiskt att ha fått vara med och skapa en ny basutställning. Jag kom in i en tid när vi rev den gamla och det har varit så roligt att få ha varit med från början till slut. Det är få förunnat.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt