Annons:

  • Nyexaminerade simlärare uppvaktades –

    Elsa Mellberg, Ida Bogren, Thindra Lundin, Emmie Strömqvist, Cornelia Ekström och Sara Svensson (saknas på bild) har tagit sin simlärarexamen och uppvaktades vid en ceremoni i Hagadal. Foto: Lotta Madestam

  • Nyexaminerade simlärare uppvaktades –

    Stolta simlärare som fick sätta på sig sina tröjor som bevis på att de klarat utbildningen. Foto: Lotta Madestam

Nyexaminerade simlärare uppvaktades – "Unik möjlighet"

Sex elever på Barn- och fritidsprogrammet har tagit simlärarexamen.
– Det är ett yrke jag kan tänka mig att satsa på om jag får möjlighet, sa Emmie Strömqvist sedan hon tagit emot sitt diplom.

Annons:

Vid en ceremoni i Hagadal fick Emmie Strömqvist, Elsa Mellberg, Cornelia Ekström, Ida Bogren och Thindra Lundin ta emot gratulationer och diplom, som bevis på att de klarat den två terminer långa utbildningen. Klar är också Sara Svensson, som tyvärr inte hade möjlighet att närvara på grund av ett annat skolprojekt.

– Det är en lyxig och unik möjlighet att få det här i sin gymnasieutbildning. Det är tack vare ett unikt samarbete mellan Hultsfreds gymnasium och SLS, Svenska Livräddningssällskapet, sa Ann Granqvist, som utbildat de nya simlärarna. Många av de som genomgår utbildningen jobbar som simlärare sedan, antingen länge eller periodvis.

Uppskattat komplement

Även eleverna uttryckte sin tacksamhet över möjligheten att kunna komplettera gymnasiestudierna med den här utbildningen.

– Det är skönt att kunna göra det på skoltid och den här utbildningen kostar ju pengar annars. Det har också varit roligt att göra det tillsammans med kompisar, sa Elsa Mellberg uppskattande.

Skulle vilja satsa på yrket

Det råder stor brist på simlärare märker Ann Granqvist som exempelvis hört ifrån Oskarshamns Simsällskap, som bett henne tipsa de nyexaminerade simlärarna att de är i behov av utbildad personal.

– Det är brist på simlärare i hela Sverige, så jobb finns det. Det är inget problem om de vill jobba som det. 

Elsa Mellberg och Emmie Strömqvist jobbar redan en del i Hagadal simhall medan Ida Bogren och Thindra Lundin är i Gullringens simhall.

– Det är absolut ett yrke jag skulle satsa på om jag får möjlighet, antingen på heltid eller lite extra, sa Emmie Strömqvist, som tar studenten om en knapp månad.

På ceremonin deltog Mikael Bohman och Ola Nilsson, lärare på Barn- och fritidsprogrammet, liksom Tommy Svensson Pöder, kultur- och fritidschef som även han framhöll den fina möjligheten att utbilda sig under skoltid i sitt tal till eleverna. På plats var också anhöriga för att fira den stora dagen tillsammans med barn och barnbarn.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt