Annons:

Ny strategi ska stärka livsmedelsproduktionen i länet

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Ny strategi ska stärka livsmedelsproduktionen i länet

Region Kalmar län vill stärka och öka förnyelsen av livsmedelsproduktion i länet. Det nya projektet, som kallas "Livsmedelsstrategi Kalmar län 2.0", har en budget på drygt tre miljoner kronor.

Annons:

Nyligen beviljade regionala utvecklingsnämnden drygt 1,5 miljoner till projektet. 

"Utvecklingen i Europa innebär att Sveriges livsmedelsproduktion står inför såväl nya utmaningar som nya möjligheter. Kalmar län är en av Sveriges stora livsmedelsregioner och för att kunna navigera rätt utifrån omvärldens föränderliga förutsättningar och göra rätt prioriteringar av vilka insatser som ska stödjas och genomföras regionalt behövs en ny livsmedelsstrategi för Kalmar län", skriver regionen i ett pressmeddelande.

LRF Sydost, Länsstyrelsen Kalmar län och regionen samarbetar kring livsmedelsfrågor och delar huvudmannaskapet för den nuvarande regionala livsmedelsstrategin "Växande värde – livsmedelsstrategi för Kalmar län 2016-2025". 

För att skapa en ny strategi och komma vidare arbetet krävs resurser för samordning på länsövergripande nivå och i ett mellanregionalt, nationellt och internationellt sammanhang, meddelar regionen.

Summan på 1,5 miljoner matchas av regionala utvecklingsnämnden. Det gör att projektets totala budget blir drygt tre miljoner kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt