Annons:

Open Infras svar på kritiken:

Open Infra hoppas att det ska gå bättre i Mörlunda och Virserum. Foto: Lotta Madestam

Open Infras svar på kritiken: "Har inte fått bästa starten"

Fiberföretaget Open Infra har gått vidare söder ut till Mörlunda, där man ska driftsätta närmare 160 hushåll.
– Det är en annan entreprenör än i Målilla och vi kommer följa arbetet mycket närmare för att se till att inte samma misstag upprepas, säger Anya Alenberg, kommunikationschef.

Annons:

Mörlunda är indelat i tre områden där grävarbetet inleddes i maj. Dock får man inte gräva på kommunala vägar då ÖSK valt att hålla inne grävtillståndet som en följd av problemen som varit i Målilla och Rosenfors.

– Projektledaren hade kontakt med kommunen senast i går och de håller på att handlägga tillstånden som gäller Mörlunda tätort och Virserum. De andra tre landsbygdsområdena runt Mörlunda berörs inte av kommunens mark nämnvärt, där är det bara några meter och det är redan grävt, säger Anya Alenberg.

Försenar det här projektet på något sätt?

– Vitet är betalt och åtgärderna är åtgärdade, så nu fortsätter arbetet. Det bör inte innebära någon större försening för Mörlunda tätort och Virserum. Vi räknar med att börja driftsätta de tre landsbygdsområdena i Mörlunda nästa vecka och sen kommer fler löpande efter det.

Hur ser ni på att det varit mycket problem kring fiberarbetet i den här trakten?

– Vi har inte haft den bästa starten i Hultsfred, men nu hoppas jag att det flyter på bra framåt. Vi har och tar ansvar för att det ska bli bra och gå rätt till. Vi har nya grävteam och vi har löst alla åtgärdspunkter med kommunen. Vi säkerställer så långt vi kan att utsättning skett på det vi har begärt utsättning för och hoppas att de problem vi har haft med avgrävda kablar är ett minne blott. Open Infra gräver 4-4,5 miljoner meter per år i Sverige och visst händer det saker längs vägen ibland, men på det stora hela går det väldigt bra, säger Anya Alenberg.

Begränsad framkomlighet

Open Infra har en annan entreprenör i Mörlunda än i Målilla.

– Vi kommer följa arbetet mycket närmare för att se till att inte samma misstag upprepas, säger Anya Alenberg som också vill varna för att vissa vägsträckor kan ha begränsad framkomlighet under arbetets gång då grävarbeten utförs och kommer att utföras i vägområden.

– Det är en utbyggnad som berör många eftersom kabeln ska grävas ned längs vägar, åkermark och in på enskilda tomter. Vi gör allt för att det inte ska påverka alltför mycket.

 

HÄR kan du också läsa: Slarv får följder i Mörlunda – "Har inte gett grävtillstånd"

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt