Annons:

Över 8 000 kunder blev strömlösa i norra länet – nu är strömmen tillbaka

Över 8 000 kunder i norra delen av Kalmar län, Mariannelund och södra Östergötland blev av med strömmen i kväll. Nu har alla fått tillbaka strömmen. Foto: MostPhotos

Över 8 000 kunder blev strömlösa i norra länet – nu är strömmen tillbaka

Strax över 8 000 hushåll i norra Kalmar län blev av med strömmen vid 19.20-tiden på onsdagen. Knappt tre timmar senare hade alla hushåll fått tillbaka strömmen. 
– Det känns jättebra, säger Patric Elmén, presschef på Eon.

Annons:

En säkring i Mariannelundsstationen löstes av okänd anledning ut klockan 19.17 på onsdagen. Som mest påverkades 8 000 kunder i Kalmar län av strömavbrottet.

Flest kunder var hemmahörande i Mariannelund och Vimmerby kommun. Orterna som berördes av strömavbrottet var Blackstad, Djursdala, Edshult, Frödinge, Gullringen, Hjorted, Hjältevad, Horn, Hult, Hycklinge, Hässleby, Ingatorp, Karlstorp, Krokshult, Locknevi, Lönneberga, Mariannelund, Pelarne, Rumskulla, Storebro, Svinhult, Södra Vi, Tidersrum, Totebo, Tuna, Vena och Vimmerby. 

Kunderna har sakta men säkert fått tillbaka strömmen under kvällen och alla hade, enligt Eons avbrottskarta, ström igen vid 22-tiden på onsdagen. 

– Det känns naturligtvis jättebra med tanke på att 8 000 kunder var utan ström för ett par timmar sedan. Mariannelundsstationen är en trepunktsstation där man matar ut ström i ett stort område. När säkringen gick var det 8 151 kunder som förlorade strömmen. Det var ett omfattande strömavbrott, säger Patric Elmén.

"Glad för att det gick undan"

Det är alltjämt oklart vad som ledde till att en säkring i Mariannelundsstationen gick av och resulterade i ett stort strömavbrott. 

– Vi vet inte än och får kanske inte reda på varför. Det räcker med att ett djur går för nära elledningen för att säkerhetssystemen ska känna av det, säger han och fortsätter: 

– Vi är bara glada över att alla hushåll har fått tillbaka sin elström. Det är alltid väldigt besvärligt när en sådan här grej sker kvällstid av den enkla anledningen att det finns näringsverksamhet. Jag har bland annat pratat med en restaurangägare som har ringt och har varit förtvivlad för att mat förstörs. Jag är glad för att det gick undan och att det gick att åtgärda snabbt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt