Annons:

  • Utemiljön vid Rock City har fått ett rejält lyft – Flera positiva effekter:

    Personalen på Hultsfred Lärcenter är jättenöjda med nya utemiljön vid entrén till Rock City. Det är inte bara en utseendesak utan för med sig en rad andra positiva effekter. Foto: Lotta Madestam

  • Utemiljön vid Rock City har fått ett rejält lyft – Flera positiva effekter:

    Ett hav av blommor möter studerande och besökare istället för en enda stor asfaltsplan. "För många kommer det bli en glad överraskning när de kommer på måndag och veckan därpå", säger rektor Aina Kalle. Foto: Lotta Madestam

  • Utemiljön vid Rock City har fått ett rejält lyft – Flera positiva effekter:

    Lite småfix återstår, bland annat ska det upp mer belysning. Foto: Lotta Madestam

Utemiljön vid Rock City har fått ett rejält lyft – Flera positiva effekter: "Fantastiskt roligt"

En stor satsning har gjorts vid Rock Citys entré. Det gör det enklare att hitta in i huset och ökar säkerheten.
– Det känns fantastiskt roligt att den här satsningen på utemiljön gjorts, säger Aina Kalle, rektor på Hultsfred Lärcenter.

Annons:

Arbetet blev klart helt nyligen. Eller rättare sagt, fortfarande återstår lite fix med ytterligare belysning och nytt möblemang ska på plats inom en snar framtid.

– Alla våra kursdeltagare har ju inte hunnit börja hos oss än, så för många kommer det bli en glad överraskning när de kommer på måndag och veckan därpå, säger Aina Kalle som inte nog kan understryka hur glad hon är över satsningen.

Ett hav av blommor

Där det tidigare bara var asfalterade ytor och parkering är det nu vackert med stensättningar, blommor, lampor, nya skyltar och fyra laddplatser för elbilar.

– Det är ganska många som studerar hos oss, nu i höst kommer det vara runt 500 kursdeltagare och på ett år kommer vi upp i drygt 2 000. Det är roligt att det ser fint ut när de kommer, säger Linda Ungsäter, även hon rektor.

En rad positiva effekter

Men – det är inte bara en ren utseendesak. Förändringen för med sig en rad andra positiva effekter.

– Huset är väldigt speciellt och inte ämnet för vår verksamhet från början. Det har gjort att det varit väldigt svårt för besökande och studerande att hitta in i huset. Det finns så många ingångar och huvudentrén har inte varit tydlig, så det är den stora vinningen att den lyfts fram, säger Aina Kalle och fortsätter:

– Plus att det finns säkerhetsbitar i det här. Vi slipper ha biltrafik ända fram, som det varit tidigare, och varutransporter kommer att ta en annan väg. Nu har vi säkrat miljön närmast huset, så det är också en stor fördel.

Vad känner du när du ser det färdiga resultatet?

– Det är med stolthet vi hälsar välkommen till Rock City och vi har själva pratat om det goda värdskapet och då känns det extra kul att det syns utanpå också när man kommer till oss. Folk tycker att det är så fint och personalen känner sig jätteglada att det är en sådan förändring.

Dryga halvmiljonen

Det är det kommunala bolaget Rock City Hultsfred AB som ligger bakom investeringen på utemiljön, som kostar runt 600 000 kronor.

– Vi har gjort ganska mycket med huset sedan pandemin, i samband med att Lärcentrum började växa, säger kommunchef Lars-Erik Rönnlund, som även är vd för Rock City Hultsfred AB. Vi kallar det 2.0 och utemiljön är själva finalen.

”Tänkt fantastiskt bra”

Ett förslag till förändring togs fram, som rektorer och personal fått tycka till om.

– Vi har hela vägen tyckt att de tänkt fantastiskt bra, säger Aina Kalle, som berättar att det finns en plan för ytterligare förbättringar av utemiljön. Även baksidan ska ses över, för där finns också uteplatser för både studerande och personal, och det finns tankar att också göra något mot flygeln. Där ser det också ganska trist ut idag, men det får ske i etapper. Men jättejobbet är nu gjort.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt