Annons:

 • Nu väntar invigning – se det färdiga resultatet

  Isak Engborg, Olof Bjälesjö, Arvid Frank och Lucas Kärem passar på att använda Hagadal Outdoor ibland. Foto: Lotta Madestam

 • Nu väntar invigning – se det färdiga resultatet

  Banan har fem stationer och går utmed Sågdammen intill Hagadal. På "Banan" kan man hålla hög fart och röra sig över en träplattform i olika vinklar.

 • Nu väntar invigning – se det färdiga resultatet

  Hagadal Outdoor omgärdas av naturen.

 • Nu väntar invigning – se det färdiga resultatet

  Vid varje station finns väl utförda instruktioner.

 • Nu väntar invigning – se det färdiga resultatet

  I kommunens satsning på området kring dammen ingår också en grillplats med tillhörande sittplatser, som ligger i anslutning till parkourbanan.

Nu väntar invigning – se det färdiga resultatet

Parkourbanan runt Sågdammen är klar. Nu ska satsningen som fått namnet Hagadal Outdoor invigas i samband med arrangemanget ”Upptäck idrotten”, som får en uppföljning efter fjolårets succé.

Annons:

På lördag blir det full aktivitet både inne och ute vid Hagadal när gymnastikklubben, handbollsföreningen, fotbollsklubben samt kultur- och fritidsförvaltningen bjuder in till en idrottsfest.

– Då ges både barn, ungdomar och vuxna möjlighet att prova på våra verksamheter och även andra föreningar i kommunen medverkar, så vi har en bra blandning av idrotter att upptäcka, säger Johan Turesson, vice ordförande i HGK.

Premiäråret blev det succé, nu hoppas Johan Turesson att årets upplaga blir minst lika bra.

– Vi hoppas på bra väder, så många kommer för att prova på alla olika aktiviteter.

Har fått ett namn

Dagen till ära invigs också parkour, motorik- och hinderbanan runt Sågdammen som fått namnet Hagadal Outdoor. En satsning som förverkligats med hjälp av cirka två miljoner kronor i bidrag från Allmänna Arvsfonden.

– Annars hade vi aldrig kunnat göra det här, säger Johan Turesson. 

Efter ett omfattande arbete med banans fem stationer är den klar och kan visas upp. HGK:s ordförande Sandra Örmander förrättar invigningen och det finns chans att få instruktioner om stationerna.

”Trevligt här”

Nu är förhoppningen att inte bara gymnastikklubben ska nyttja den för sin träning, där parkourverksamheten växer stadigt. Utan att banan också kommer användas av andra föreningar och allmänheten.

– Den är belyst också, för att kunna användas kvällstid, säger Johan Turesson.

Lucas Kärem, Isak Engborg, Arvid Frank och Olof Bjälestig går på Albäcksskolan, som är närmaste granne med ett av hindren.

– Vi brukar hänga här ibland på rasterna, det är trevligt här, säger Lucas Kärem.

– Man rör mer på sig än om man bara är inne i ”Torget”.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt