Annons:

STORT GULDREGN ÖVER VINNARE I GULLRINGEN

Sandra Dahlberg och hennes team fanns på plats i Gullringen för att överraska vinnare under tisdagen. Foto: Ossian Mathiasson

STORT GULDREGN ÖVER VINNARE I GULLRINGEN

Under tisdagen har Postkodlotteriets tv-team med vinstutdelaren Sandra Dahlberg i spetsen härjat omkring i Gullringen. Totalt har 128 vinnare fått dela på två miljoner kronor i det som kallas "Guldvinsten".

Annons:

Det vimlade av vinnare i Gullringen på tisdagen. Totalt får 128 vinnare på postnumret 598 73 dela på två miljoner kronor. Det innebär att alla lottköpare i det vinnande postnumret får dela på en miljon kronor. Det ger alla med lott i postnumret 4 330 kronor.

Alla vinnare i postkoden, som är en mindre del av ett postnummerområde, får dela på ytterligare en miljon kronor. Det rör sig om totalt tolv olika personer och 21 lotter. Det innebär 51 950 kronor per lott. 

Dessutom fick en lycklig vinnare se en Volkswagen ID.4 Pro Performance värd drygt 627 000 kronor bli dennes egendom i samband med besöket. 

– Det är väldigt många Gullringsbor som får vara med och dela på vinsten. I just postkoden är det tolv stycken som har vunnit, säger Anna Månsson från Svenska Postkodlotteriet.

Hur är det att se allas glädje?

– Det är världens bästa jobb. Folk blir verkligen jätteglada och det är roligt när vi får till riktiga överraskningar. Vi försöker alltid få det. 

Tre familjer fick besök

Anna Månsson har aldrig varit med om att Postkodlotteriet varit i Gullringen tidigare, men har nyligen varit i både Målilla och Rimforsa. För att det ska bli så mycket överraskningsmoment som möjligt har man ofta någon i vinnarens närhet som är med på tåget.

– Ibland åker vi ut till arbetsplatser och då kan det vara en kollega eller en chef. Ibland är det barn eller en granne. Ibland syr vi ihop så att flera grannar ses tillsammans, berättar hon.

I Gullringen var det tre olika familjer som fick träffa Sandra Dahlbergs och hennes team. Vår tidning var med på samtliga och mer om dessa kommer ni kunna läsa inom kort på Dagens Vimmerby.

Mötet med vinnarna i Gullringen kommer att sändas som ett inslag i Postkodlotteriets tv-program Postkodmiljonären nu på lördag i TV4. Övriga vinnare får vinstbeskedet via post den närmaste veckan. Vinnarna kan också se sin vinst på Postkodlotteriets hemsida från och med lördag morgon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt