Annons:

  • Lasse en av de glada vinnarna i Storebro:

    Storebrobon Lasse Johansson med sin vinstcheck på 75 276 kronor tillsammans med vinstutdelaren Daniel Paris. Foto: Ossian Mathiasson

  • Lasse en av de glada vinnarna i Storebro:

    Lasse Johansson tillsammans med Daniel Paris under tv-inspelningen.

Lasse en av de glada vinnarna i Storebro: "Mycket möjligt att det blir en resa"

Postkodlotteriet överraskade flera vinnare i Gullringen i höstas. Nu, knappt fyra månader senare, delades det ut vinstercheckar till invånare i Storebro. Lasse Johansson tog emot en vinstcheck på 75 276 kronor. 

Annons:

Totalt får 159 vinnare i postnumret 598 70 i Storebro dela på två miljoner kronor. Det innebär att alla lottköpare i det vinnande postnumret får dela på en miljon kronor – och alla vinnare i postkoden, det vill säga en mindre av ett postnummerområde, får dela på ytterligare en miljon kronor. Det rör sig om åtta olika vinnare och vinsten per lott är på 75 276 kronor. 

En av de glada vinnarna i Storebro var Lasse Johansson. Postkodlotteriets tv-team och vinstutdelaren Daniel Paris knackade på hemma hos honom och sambon Titti Gustafsson på tisdagseftermiddagen och tog plats i parets vardagsrumm. Han drog fram en vinstscheck på 75 276 kronor. 

– Det är helt klart oväntat. Jag har i några dagar känt till att Postkodlotteriet ska komma, men jag har inte haft en aning om hur mycket pengar det skulle röra sig om, säger Lasse Johansson och fortsätter: 

– Jag stod och kikade när Postkodlotteriet var hos mina grannar (May och Jan Brorsson) och jag har läst om tidigare utdelningar som har landat på cirka 25 000 kronor. Det var det jag trodde att det skulle bli och nu blev det över 75 000 kronor. Det är perfekt och häftigt med skattade pengar som går rakt ner i bakfickan. 

"Champagne är alltid fint"

Lasse Johansson har prenumererat på Postkodlotteriet i många, många år. 

– Man vinner någon hundring någon gång ibland och nu vinner man 75 000 kronor. Det är dumt att jag inte har fler lotter. 

Vad ska nu göra för pengarna?

– Det är mycket möjligt att det blir en resa här framöver. Att resa till USA är något jag har tänkt länge, men det har aldrig blivit av. Det kan bli en solsemester i februari.

Hur ska du och din sambo Titti fira denna vinst?

– Champagne är väl alltid fint. Det blir väl att gå över med en flaska bubbel till grannarna som vann lite mer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt