Annons:

Stort event på flygfältet i Hultsfred – för allra sista gången

Bilden är från ett tidigare evenemang på flygplatsen. Foto: Ossian Mathiasson

Stort event på flygfältet i Hultsfred – för allra sista gången

Imorgon blir det ett stort event på flygplatsen i Hultsfred. Då gör Sveriges och Nordens snabbaste gatbilar och motorcyklar upp på 804 meter. 

Annons:

Eventet är det allra sista motoreventet på Hultsfreds Airport någonsin. Det beror förstås på den stora satsningen på en solcellspark. 

– För mig personligen som flygplatschef är det väldigt sorgligt faktiskt. Men det är som det är och inget att göra åt. Men vi hoppas att det blir ett lyckat sista motorevent på flygplatsen. Nästa år blir det ju ingenting alls, säger Evert Oscarsson. 

Under lördagen blir det dock feststämning på flygfältet. Då är det dags för ett actionladdat motorevenemang med många häftiga bilar. Det är arrangören 804 Racing som bjuder in till "Nordic Half mile racing" på flygplatsen. Sveriges och Nordens snabbaste gatbilar och motorcyklar gör upp på 804 meter. 

"Hoppas på publik"

Det handlar om att få så hög sluthastighet som möjligt.

"Här möts exklusiva hyper-sportbilar med brutala hemmabyggen och motorcyklar. Vi delar kärleken till motorsport och vi är många som gärna hjälper dig som är osäker eller kör för första gången, eller vill åka med som passagerare", skriver arrangören.

– Vi räknar med att det blir ett hundratal bilar och det kommer tre extremt fina bilar som kommer att visas upp. Nu hoppas vi förstås på mycket publik.

Grindarna öppnas på förmiddagen och sedan pågår eventet under många timmar.

– Det blir försäljning av mat och annat. PRO är med och hjälper till och har varit det under flera arranagemang som 804 Racing har haft.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt