Annons:

HÄR KAN DET BLI AKTUELLT MED VINDKRAFTSPARK I KOMMUNEN

Fred. Olsen Renewables AB ­har lokaliserat en plats på Linköpings stifts mark i Hultsfreds kommun för att bygga 15 vindkraftverk. Foto: Pixabay

HÄR KAN DET BLI AKTUELLT MED VINDKRAFTSPARK I KOMMUNEN

Fred. Olsen Renewables AB utreder möjligheterna för att bygga vindkraftverk på Linköpings stifts mark i södra delen av Hultsfreds kommun. 
– Vi håller på och tittar på förutsättningarna, säger Johan Lindberg, projektledare på Fred. Olsen Renewables AB. 

Annons:

Vindkraftsprojekten avlöser varandra i Hultsfreds kommun. Nu är Linköpings stift och företaget Fred. Olsen Renewables AB intresserade av att bygga vindkraft i ett område söder om Mörlunda i södra delen av Hultsfreds kommun. 

– Vi tittar på etableringar på flera platser i Sverige. Den här platsen har bra vindförutsättningar och det är en plats som vill titta närmare på. Vi är fortfarande i ett jättetidigt skede och har inga utredningar på plats. Vi har börjat titta på att göra inventeringar i området vad gället växt- och djurliv, säger Johan Lindberg, projektledare på Fred. Olsen Renewables AB.

Johan Lindberg poängterar att projektet är i ett tidigt skede och att det finns potential för 15 vindkraftverk med en totalhöjd av 270 meter inom detta område. Vindkraftverken planeras på avstånd som överstiger 1 000 meter till bostäder och fritidshus. 

– Vi ska göra omfattande utredningar för att undersöka utredningsområdets förutsättningar för en vindkraftsetablering. Den här platsen skulle kunna ha en potential för 15 vindkraftverk, men vi måste utvärdera var styrkorna finns i det kommande arbetet och få acceptans för den valda platsen, säger Lindberg. 

När kan det bli aktuellt med samråd med allmänheten?

– Vi får se om vi kommer dit då många projekt kan sluta i ett tidigt skede. Som tidigast kan det bli samråd under 2024. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt