Annons:

Föreningens envisa kamp har fått kommunen att tänka om:

Det är asfalt i tunneln, en bit upp i backen åt båda håll tar den slut. Nu kan Hultsfreds kommun tänka sig att hjälpa till för att få gång- och cykelvägen till Hesjön asfalterad. Foto: Lotta Madestam

Föreningens envisa kamp har fått kommunen att tänka om: "En öppning"

Målilla Samhällsförening har författat två skrivelser i hopp om en asfalterad gång- och cykelväg till Hesjön. Nu kan Hultsfreds kommun ha svängt i frågan. 
– Ärendet återkommer och vi har en öppning, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Målilla Samhällsförening vände sig under hösten till Hultsfreds kommun och bad om hjälp för att göra gång- och cykelvägen till Hesjön säkrare och tryggare. Det blev ett klart och tydligt första nej från Östra Smålands kommunalteknikförbund. 

”Kommunen kommer inte betala eller beställa detta jobb”, sa ÖSK:s projektledare Simon Råsbacken till vår tidning i september. 

Nu har samhällsföreningen författat en ny skrivelse och ärendet var uppe på gårdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott. Samhällsföreningen har presenterat ett nytt förslag som handlar om att omfördela ett annat kommunalt bidrag de har fått för att möjliggöra asfalteringen.

Samhällsföreningen är beredd att omfördela ett tidigare bidrag på 100 000 kronor, ta 59 000 kronor av dem till asfaltering av gång- och cykelvägen till Hesjön och skjuta till 62 000 kronor från föreningens håll för att finansiera hela kostnaden. 

"Borde vara asfalt här"

Kommunalrådet Lars Rosander (C) ser en öppning för att Hultsfreds kommun ska kunna hjälpa till. 

– De har sedan tidigare fått besked från ÖSK om att vi inte har något beslut om att asfaltera gång- och cykelvägen. Normalt sett är det en väg som ska vara grusad. Vi har det så till övriga platser när det gäller promenader, bland annat Strandpromenaden i Hultsfred och till olika badplatser, säger Lars Rosander och fortsätter: 

– Vi vill diskutera skrivelsen och har gett Simon Råsbacken i uppdrag att återkomma till KSAU med förslag om vi inte kan bidra på något sätt för att det ska bli asfalt. Han ska återkomma med förslag till hantering. Vi lovar ingenting än, men vi har en öppning. 

Det är bara i tunneln det är asfalterat, strax utanför tar asfalten slut och ersätts av grus med ett tunt lager stenmjöl på toppen.

– Jag förstår synpunkterna. Det är grus och det kanske blir bättre, men det är också uppför åt båda hållen när man kommer ur tunneln. Det är asfalt i tunneln, sedan blir det grus och sedan blir det asfalt när man kommer upp på rätta vägen. Det finns en synpunkt som jag tycker låter vettig. Det borde vara asfalt här om man vill ha bra tillgänglighet, säger oppositonsrådet Tomas Söreling (S). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt