Annons:

  • Bra förutsättningar för en julskyltning utöver det vanliga

    Med ett nytt torg fanns förutsättningarna att göra en julskyltning utöver det vanliga, menar Hultsfred Handels ordförande Christian Ryning. Som avslutning på dagen blir det en eldshow. Foto: Lotta Madestam/Pixabay, genrebild

  • Bra förutsättningar för en julskyltning utöver det vanliga

    Förra året höll man till bara på gräsmattan i Köpingsparken. Med fler knallar än någonsin och ett brett program tar man till även Tors plan och gågatan. "Det känns väldigt, väldigt roligt", säger Christian Ryning, ordförande i Hultsfred Handel. Foto: Lotta Madestam

Bra förutsättningar för en julskyltning utöver det vanliga

Med ett nytt torg kan julskyltningen i Hultsfred bli något alldeles extra i år. Dessutom utlovas en extraordinär avslutning på dagen.
– Det känns väldigt, väldigt roligt, säger Christian Ryning, ordförande i Hultsfred Handel.

Annons:

Med Tors plan som en byggarbetsplats var det inte så enkelt att göra något bra av julskyltningen i fjol.

Då är arrangerande Hultsfred Handels förutsättningar betydligt bättre i år menar Christian Ryning och Jenny Nilsson som har programmet klart inför söndag den 26 november.

– Det var lite fattigt förra året när vi bara kunde hålla till på gräsmattan vid Köpingsparken, nu har vi hela torget och gågatan också att vara på, säger Christian Ryning.

Fler utställare än någonsin

Tur är det för utställarna är fler än någonsin i år. Hela 25 stycken har anmält sig, jämfört med fem i fjol, så både föreningsliv, skolklasser och knallar kommer finnas på plats.

– Det är en stor blandning med godis och naturgodis, bakformar och plastpåsar, tomtar och handmålade porslinssaker, ljuslyktor och hemelektronik för att ge några exempel. Utöver det är det mycket ätbart med tunnbrödsrullar, hamburgare och donuts- och churrosvagnen, säger Jenny Nilsson som också förklarar att man valt att tidigarelägga arrangemanget en vecka för att inte krocka med annat, nu när man satsat på ett mer innehållsrikt program.

Tomten lovar komma 

Tomten kommer förstås vara på plats liksom räddningstjänsten, det blir ponnyridning, karuseller och musikunderhållning med Hampus Haag och Marlene Karlström samt kören Joyvoice.

– De är ju lokala, så det blir roligt och drar säkert en del folk, säger Christian Ryning.

Godispåsar till alla barn har blivit en uppskattad tradition medan varm choklad med tilltugg är en nyhet.

– Den här dagen kör vi också igång "Handla och vinn-tävlingen" där man inte bara kan vinna paket i år, utan också en stjärnvinst, säger Jenny Nilsson.

Och avslutningen på skyltsöndagen utlovas dessutom bli något alldeles extra. Hultsfred Handel har nämligen bokat in eldartisten Momo Jord, som gett över tusen liknande shower sedan 2003.

– Det blir lite spännande och någonting annat. 

Hur är din känsla inför söndagen?

– Det känns kul. Väldigt, väldigt roligt. Första året vi tog över brände vi på ordentligt, då blev det väldigt uppskattat. Det hade inte gått att göra om inte företagen gått in och sponsrat. Nu har vi jobbat upp det lite så vi har god ekonomi genom att företagen tycker det är fortsatt kul att vara med och sponsra. Då kan vi slå på lite extra och har valt att göra lite fler saker. Det tror vi gör folk glada att programmet består av lite mer.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt