Annons:

Hon värnar om sina medmänniskor – bevarar traditionen med julkassar

Annika Stagård fortsätter tänka på sina medmänniskor i jul och låter traditionen med julkassar leva vidare. Foto: Lotta Madestam

Hon värnar om sina medmänniskor – bevarar traditionen med julkassar

Annika Stagårds hjärta klappar för människor som har svårt att få ihop till det lilla extra inför julen. Så det känns viktigt för henne att traditionen med julkassar får en fortsättning.
– Jag hoppas kunna bidra till så många som möjligt, säger hon.

Annons:

Den här julen blir inget undantag, Annika Stagårds tradition med julkassar går in på fjärde året. 

Det började lite blygsamt 2020 med att hon gav bort den julmat som blev över efter julborden på egna restaurangen Hos Annika – till att hon nu packar julkassar med både julmat och någon liten julklapp. 

På så sätt hoppas hon kunna göra julen lite extra fin för sina medmänniskor.

– Tanken har hela tiden varit att ge julkassar till olika organisationer, så olika får del av dem. I tre år har jag gett mina kassar till Svenska kyrkan, som nu byggt upp en egen organisation kring det här. I år ger jag istället julkassarna till Kvinnojouren i Hultsfred. Det är också en organisation som jobbar med människor som har det svårt, där man kanske ryckts upp från allt, berättar Annika Stagård, som har erfarenheter från att själv ha levt i skyddat boende.

Så hon vet vad givmildhet från andra betyder, det har gett henne en drivkraft att vilja hjälpa andra som har det svårt.

Hoppas på fler givmilda

Hennes förhoppning nu är att det ska finnas andra som vill bidra till kassarna, antingen genom att ge en slant till mer mat eller fler kassar.

– Eller om man vill bidra med en julklapp, det är mer än välkommet. Tillsammans kan vi ge ännu mer och göra julen extra fin för våra medmänniskor, säger Annika Stagård.

I år öppnar hon också upp för att den som har det svårt eller känner någon annan som har svårt att få ihop till det lilla extra inför julen kan höra av sig till henne.

– Det är en nyhet. Det är bara att skicka ett mail till mig med information om vem eller vilka man vill ge lite extra till i jul och varför, så hoppas jag kunna bidra till så många som möjligt. Givetvis har jag sekretess, tillägger hon.

Vad har du fått för gensvaret så här långt?

– Jag har redan fått förfrågan från en familj där det finns svår sjukdom, där man har fullt upp med det. Så anledningen behöver inte vara dålig ekonomi, utan det kan handla om att man behöver hjälp av annan anledning.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt