Annons:

Testar nytt i restaurangen –

Annika Stagård vill att hennes verksamhet ska erbjuda lite gott och blandat, så hon testar något helt nytt – en mordgåta. Foto: Lotta Madestam

Testar nytt i restaurangen – "Kan inte bromsa mig ur oår"

Annika Stagård testar nytt och ordnar en kväll med mordgåta på sin restaurang i Hultsfred.
– Jag har gjort stora inverteringar, det är alltid en chansning. Då kan jag ju inte bromsa mig ur oår, säger hon.

Annons:

På fredag den 8 mars testar hon något helt nytt. I bistron blir det en kväll med mordgåta varvat med en sjurätters avsmakningsmeny med grekiskt tema.

– Jag vill att min verksamhet ska erbjuda lite gott och blandat, något för alla så jag når olika målgrupper. Jag ska försöka ha något varje månad och jag tänker att jag vill komma med det som kompletterar det andra redan gör. Det som blir bra och folk tycker är kul tänker jag bygga på, säger Annika Stagård som öppnade Hos Annika på Storgatan i november.

– Jag har ju inte alls gjort något liknande tidigare. Men jag säger som Pippi Långstrump "Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert", säger hon och skrattar.

Hur vågar du satsa så mycket i ett tufft ekonomiskt läge?

– Jag har gjort stora inverteringar, det är alltid en chansning. Då kan jag ju inte bromsa mig ur oår. Det är inte så bra tider för vår bransch, många går i konkurs, men jag måste göra det jag tror på och hoppas att folk kommer.

Och premiären fick större genomslag än hon vågat hoppas på.

– Det är slutsålt, så det blir ett 40-tal personer. Jag vill hålla det litet och intimt på den här typen av evenemang där vi vill ha lite diskussioner mellan sällskapen. Så det här är alldeles lagom och det blir en härlig blandning av människor. Det ska bli så roligt att testa.

Hur känns det att ett nytt initiativ drog fullt hus direkt?

– Det är roligt, man vet ju aldrig när man gör något nytt. Jag har fått sätta folk på kölista, så jag kommer köra fler kvällar. Jag hade ju ingen aning vad jag skulle vänta mig, så det är jätte, jätteroligt.

Sökt privatdetektiver

Till Annika Stagård kommer "privatdetektiver" som får inköpt material i form av bevismaterial, fotografier på misstänkta, förundersökningsledarnas protokoll och ledtrådar till respektive bord.

– Så det är ingen teater, den formen av mordgåtor finns ju också. Jag har lagt ner mycket tid på att komplettera det inköpta materialet med eget, som bildspel och byggt på det lite. Man får inte så mycket ledtrådar på hur man löser det, utan man kan tänka på så många olika sätt, så det blir upp till varje sällskap att lösa. Jag har provspelat med några vänner och det var jätteintressant, berättar hon.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt