Annons:

  • Stort intresse för pilotprojekt – det här önskar sig ortsborna

    På tisdagskvällen hölls en workshop i före detta Miljöexpos lokal, där kommunen testade en ny arbetsmodell i syfte att utveckla och förbättra Rosenfors. Foto: Hultsfreds kommun

  • Stort intresse för pilotprojekt – det här önskar sig ortsborna

    Deltagarna delades in i grupper som fick i uppgift att skriva "framtidens löpsedel" för Rosenfors, vilket resulterade i många tankar och förslag för att utveckla och förbättra orten.

  • Stort intresse för pilotprojekt – det här önskar sig ortsborna

    Ett 35-tal invånare, företagare, föreningsrepresentanter, politiker och tjänstemän kom till den första träffen inom ramen för projektet Innovation Rosenfors.

Stort intresse för pilotprojekt – det här önskar sig ortsborna

Det var ett stort intresse för att vara med och påverka framtiden i Rosenfors. Egenskrivna löpsedlar gav sitt tydliga svar på vad invånarna vill ska bli verklighet.
– Det kom in en mängd olika idéer, säger Malin Albertsson, informationschef.

Annons:

På tisdagskvällen hölls en workshop i före detta Miljöexpos lokal, där kommunen testade en ny arbetsmodell i syfte att utveckla och förbättra Rosenfors under projektnamnet ”Innovation Rosenfors”.

– Målet med kvällen var att få reda på vad de boende tycker är viktigt för framtidens Rosenfors. Det blev väldigt brett och visionärt, säger Malin Albertsson.

 "Härligt surr i rummet"

Mötet lockade ett 30-tal invånare i olika åldrar, företagare och föreningsrepresentanter, plus en handfull politiker och tjänstemän från olika del av kommunens organisation.

– Vi är jättenöjda med kvällen och jätteglada att det kom så många, det var ett härligt surr i rummet och mycket diskussioner.

Deltagarna delades in i grupper, som fick i uppgift att skriva framtida löpsedlar utifrån ”så här står det på löpsedeln om Rosenfors om två respektive fem år”.

Hur såg önskemålen ut?

– Det kom in en mängd olika idéer, allt ifrån marknader för mat och grönsaker, belysning på elljusspåret och utegym till samlingslokaler för ungdomar och ett innovativt industricenter. Både högt och lågt, det var meningen, säger Malin Albertsson.

Andra förslag var en obemannad butik, en mekarverkstad för ungdomar, en park vid dagens Medborgarhus och utveckling av den lokala fotbollen.

Något som skulle kunna bli aktuellt att förverkliga direkt?

– Vi har inte hunnit sätta oss än, så jag kan inte säga något om det. Utan nu ska vi samla in allt material och under kvällen fick man också anmäla sitt intresse för att ingå i ”Re-Do Rosenforsgruppen”, det var det en del som ville. Vi återkommer till projektet i Rosenfors, det är ett långsiktigt arbete ett antal år framöver. Mötet i går var för att få igång tänket, få upp idéer på ytan och få in det i processen.

Det här är en ny projektmodell för samhällsutveckling, medborgardemokrati och upphandling, som Hultsfreds kommun lanserat och där Rosenfors är först ut.

– Det är en ny modell för samhällsutveckling där man samverkar på en ort och går in för att ta ett helhetsgrepp. Det kan vara infrastrukturfrågor med vägar, vatten, avlopp och energi men även frågor kring det vi kallar makeover med försköning. Vi ska göra det till ett större projekt och ha en slags innovativ upphandling för hela delen, har kommunalrådet Lars Rosander (C), förklarat tidigare.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt