Annons:

Båda orterna fick klena granar – ena byttes, andra står kvar

Lönneberga och Silverdalen fick "tvillingjulgranar", menar Laila Johansson som hade hoppats att också Lönnebergas skulle bytas ut när Silverdalen fick en ny. Bilden th föreställer Silverdalens första gran. Foto: Privat

Båda orterna fick klena granar – ena byttes, andra står kvar

Granen i Lönneberga uppskattas inte heller. Inte heller svaret från kommunen, när synpunkten framfördes.
– Det har placerat en leksaksgran som ska föreställa en julgran utanför Lönnebergaboa, säger Laila Johansson.

Annons:

När den kommunala granen i Silverdalen kom på plats i Silverparken väcktes snabbt kritik mot hur den såg ut. Med följden att den blev utbytt.

– Lönneberga och Silverdalen fick "tvillingjulgranar”. Silverdalens byttes ut men Lönnebergas ”gren” till gran står kvar, säger Laila Johansson, som tycker att det borde vara en självklarhet att byta ut även den i Lönneberga.

Hon får medhåll av Brigitte Stemkowitz.

– Jag vill inte gnälla, men det känns bara pinsamt och frustrerande att Hultsfreds kommun bara slänger ut en julgran på det viset. Utan lite kärlek bara för att…

 

Vänt sig till kommunen

Nu har Laila Johansson vänt sig till kommunen med sina synpunkter, men reagerar på att svaret kan dröja upp till tio arbetsdagar.

– Då hamnar vi på den 14 december och 3:e advent står vid dörren. Jag tyckte att det är en aning sent, så jag skickade en ny synpunkt och tänkte att eftersom det handlar om en aktuell och ganska "färsk" vara kunde det vara möjligt att ärendet kunde behandlas kortare än tio arbetsdagar. Men autosvaret blev detsamma, att de återkommer med ett svar inom tio arbetsdagar.

I sitt mail till kommunen skriver Laila Johansson:

”En gång om året, har det begärts för mycket att vi får en julgran, en riktigt fin julgran att lyfter upp Lönneberga. Eller ligger Lönneberga längst ner i samhällshierarkin och inte är värt en fin julgran.”

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt