Annons:

Positiva vibbar efter möte – så ser planen ut för korsningen

Idag har kommunen och Trophi haft möte om att eventuellt öppna upp den borttagna korsningen Norra Oskarsgatan-Nytorpsvägen igen. Fortfarande används den flitigt visar spåren i snön. Foto: Lotta Madestam

Positiva vibbar efter möte – så ser planen ut för korsningen

Idag har kommunen haft möte med fastighetsägaren Trophi om den avstängda korsningen Norra Oskarsgatan-Nytorpsvägen.
– Vi kommer ha platsbesök tillsammans och höras av efter helgerna igen, säger Jens Karlsson, projektchef på ÖSK.

Annons:

Jens Karlsson säger sig vara nöjd med mötet man haft under torsdagen med Trophi Fastighets AB som äger fastigheten där Pizzeria Tre Kronor är hyresgäst och där Willys låg tidigare.

– Det var ett bra möte i positiv anda, svarar Jens Karlsson på mail till Dagens Hultsfred.

Trophis vd Jan Björk har tidigare sagt att man vill öppna infarten igen, både för hyresgästens skull och för att avstängningen försvårar möjligheten att hitta en ny hyresgäst.

”Vi tycker att det är bra att kommunen tar detta på allvar och vi hoppas att vi tillsammans ska hitta kommersiellt gångbara och trafiksäkra lösningar”, kommenterade Jan Björk tidigare till vår tidning. 

Något beslut togs dock inte på dagens möte, utan kommunen och Trophi kommer ha platsbesök tillsammans och höras av efter helgerna igen, uppger Jens Karlsson.

Hur var Trophis inställning till att korsning stängts och att öppna den igen?

– Vi pratade bara framtida möjliga lösningar.

Hur ser du på kritiken som varit kring att korsningen stängdes?

– Beslutet togs redan 2020 vilket vi pratat om på informationsmötena vi haft med näringslivet och verksamhetsutövarna i området. Vi försöker nu tillsammans med de av dem som vill vara delaktiga framåt att hitta så bra lösningar som möjligt, uppger Jens Karlsson i mailsvaret.

Har ni lärt er något av den situation som uppstått?

– Att vi behöver bjuda in alla, inte bara sakägare/fastighetsägare, till informella samrådsmöten innan samråd och granskning sker i planprocesserna för att säkerställa att alla förstår vad som föreslås och förklara hur de ska gå tillväga för att yttra sig.

Titta på lösningar framåt 

Med anledning av att det varit en del synpunkter på projektet har kommunen bjudit in företagare som driver verksamhet i anslutning till gatan och fastighetsägarna till informations- och dialogmöte.

På torsdagen var det dags för möte nummer två, den här gången med lite mer fokus på lösningar framåt, upplever Jens Karlsson.

– Det var ett positivt möte också. Totalt sex företag har meddelat att de vill vara delaktiga i att titta på lösningar framåt tillsammans med oss. 

Till mötena har ett 50-talkallats, elva företag deltog på de två mötena.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt