Annons:

Beskedet: Fastighetsägaren vill öppna infarten –

Sanger Ahmed är ensam hyresgäst i Trophis fastighet på Nytorpsvägen. Nu meddelar vd Jan Björk att man vill öppna infarten igen, som fortsätter användas av trafikanter trots att den är avstängd. Foto: Lotta Madestam

Beskedet: Fastighetsägaren vill öppna infarten – "Tråkigt att det blivit så här"

Trophi Fastighets AB vill i egenskap av ägare av fastigheten där Pizzeria Tre Kronor ligger öppna infarten till Nytorpsvägen. Det beskedet ger vd Jan Björk till Dagens Hultsfred.

Annons:

Korsningen vid Nytorpsvägen och Norra Oskarsgatan har blivit ett hett diskussionsämne bland Hultsfredsborna sedan den stängdes av.

Trots avstängningen har bilar och lastbilar fortsatt använda korsningen, med följden att flertalet också kört fast i jorden innan snön kom.

– Att bilar genar över vår mark är ju givetvis inte tillåtet. Jag kan dock inte se att det skulle vara vårt ansvar att sätta upp vägskyltar, skriver Jan Björk som svarar på tidningens frågor på mail.

Pizzeria till salu

I lördags lade också fastighetens enda hyresgäst Sanger Ahmed ut Pizzeria Tre Kronor till försäljning.

– Jag orkar inte fortsätta på grund av vägavstängningen. Jag vill inte fortsätta här i Hultsfred, det är helt dött på min pizzeria, sa han i går kväll.

Nu kan Dagens Hultsfred meddela att Trophi Fastighets AB vill att infarten till Nytorpsvägen öppnas och ett möte med kommunen är inbokat inom kort.

– Vi tycker att det är bra att kommunen tar detta på allvar och vi hoppas att vi tillsammans ska hitta kommersiellt gångbara och trafiksäkra lösningar, skriver Jan Björk i sitt mail.

Vad var Trophis tanke med att ta över den biten av Nytorpsvägen? 

– Att skapa cykel- och gångväg var kommunens initiativ. Vår tanke var att utifrån denna situation göra det bästa och skapa parkeringsplatser åt dåvarande hyresgästen Willy:s som nu har flyttat från fastigheten, svarar Jan Björk.

Medan ÖSK:s förklaring har varit: ”När detaljplanearbetet för kvarteret Batteriet gjordes inför nya byggnationen av väg och VA tittade man samtidigt på om det gick att lösa på något sätt, så Willys skulle få en bättre parkering. Det var ett gammalt önskemål, så vi frigjorde det området i detaljplanen, så det fanns chans för fastighetsbolaget att köpa den tomten”, uppgav ÖSK i oktober.

Vill avvakta mötet

Jens Karlsson, projektchef på kommunalteknikförbundet ÖSK, väljer att inte kommentera de olika uppgifterna i nuläget.

– Jag känner att jag vill ha mötet med dem innan jag kommenterar något. Det kanske bara är kunskapsbrist eller en miss i kommunikationen, svarar han på mail.

Jan Björk beklagar att det har blivit så här. 

– Det är så klart tråkigt att det blivit så här. Både för sittande hyresgäst, men det försvårar också uthyrningsarbetet för oss.

Beskedet att Trophi Fastighets AB vill öppna infarten till Nytorpsvägen kom som en överraskning för Sanger Ahmed.

Skulle en sådan åtgärd få dig att ändra ditt beslut att sälja?

– Då kommer jag plocka bort annonsen från Blocket. Men det hjälper inte med bara ord, jag måste få in pengar. Jag förlorar stora summor som det är nu, säger han.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt