Annons:

Så går försäljningen av Tre Kronor – ägaren om tuffa tiden

Sanger Ahmed har sänkt priset på Pizzeria Tre Kronor. Foto: Privat

Så går försäljningen av Tre Kronor – ägaren om tuffa tiden

Sanger Ahmed har haft några intressenter på Pizzeria Tre Kronor i Hultsfred, men inget som lett till försäljning. Nu har han sänkt priset och försöker få anstånd med hyran.

Annons:

Det fortsatte vara tufft i december, som var en ny månad med dålig lönsamhet, enligt Sanger Ahmed. Han fortsätter sätta det i relation med den stängda korsningen Nytorpsvägen-Norra Oskarsgatan.

– Det är stor skillnad när jag jämför de sista månaderna 2023 med året innan, mycket stor. Det här är mitt yrke, jag är duktig på det jag gör. Det enda felet är att kommunen stängde vägen, säger han.

Gjort stora investeringar

Sanger Ahmed lade ut Pizzeria Tre Kronor till försäljning i början av december för 1 500 000 kronor. Nu har han sänkt priset till 1 350 000 kronor.

Hur har intresset varit för att köpa pizzerian?

– Några har ringt, men vi har inte kommit överens. De vill inte betala den summan. Ingen vill ta över heller, på grund av vägen. Utan de vill köpa till ett lägre pris. Men jag har redan pressat priset mycket och jag har lagt stora pengar på restaurangen, som jag behöver ha tillbaka, säger han och fortsätter:

– Jag köpte in mycket maskiner, bland annat en degblandare för 80 000 innan vägen stängdes. Det hade jag inte gjort om jag vetat och nu ska jag betala andra halvan på en fettavskiljare jag monterat. Det är 65 000 kronor till.

Nu försöker han få lite hjälp av fastighetsägaren Trophi Fastighets AB med hyran.

– Jag försöker få slippa betala den, tills de öppnar vägen, säger han.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt