Annons:

ATC först i Sverige med att få alla utbildningar certifierade

Additivt Teknikcenter i Hultsfred blir landets första Teknikcollegecertifierade kompetenscentra. På bilden syns Peter Stenberg, Teknikcollege Sverige, Joakim Svensson, Additivt Teknikcenter, och Emmelia Haglind, processledare för Teknikcollege i Östra Småland. Foto: Pressbild

ATC först i Sverige med att få alla utbildningar certifierade

Additivt Teknikcenter i Hultsfred blir landets första Teknikcollege-certifierade kompetenscentra. Det innebär att alla utbildningar på ATC är certifierade. 

”Riktigt kul. Det här har vi jobbat för länge”, säger Emmelia Haglind, processledare för Teknikcollege i Östra Småland, i ett pressmeddelande. 

Annons:

Sveriges första Teknikcollege-certifierade kompetenscentra är Additivt Teknikcenter i Hultsfred. Alla utbildningar på gymnasie- och yrkeshögskolenivå och även vuxen- och företagsutbildningar är certifierade.

I framtiden blir även nystartade utbildningar certifierade per automatik då Additivt Teknikcenter klarar och uppfyller de krav och kriterier som Teknikcollege ställer. 

”Att vara först ut i Sverige är så klart imponerande men också ett bevis på att man jobbar på rätt sätt och tänker framåt”, säger Emmelia Haglind, processledare för Teknikcollege i Östra Småland.

"Stärker oss som utbildningsnod"

Granskningskommittén kom från Stockholm och bestod av delar från styrelsen i Teknikcollege Sverige men även representanter från IF Metall och Teknikföretagen. Det är naturligtvis ett glatt besked för Joakim Svensson, vd på ATC, att få. 

”Det här är så klart riktigt kul och det stärker oss som utbildningsnod och varumärke. Samarbetet och certifieringen möjliggör ett större nätverk och en möjlighet att kunna påverka då vi har tagit plats i både lokal och regional styrgrupp. Möjligheten att komma över utbildningsmaterial samt maskiner har också ökat”, säger Joakim Svensson, vd och platschef på Additivt Teknikcenter.

Tidigare har Teknikcollege endast certifierat utbildningar och inte hela skolor som i det här fallet. På ATC finns ett stort utbildningsutbud på olika nivåer och flera nya kurser och utbildningar är på gång. 

”Man ser också resultat där elever anställs och efterfrågas efter fullgjord utbildning men även höga placeringar i tävlingar på bland annat SM-nivå”, säger Joakim Svensson.

Lokalytan har nästan dubblerats

Certifieringen kommer firas i samband med att ATC tar nya lokaler i anspråk som har färdigställts under hösten. Tanken är att det blir en invigning och firande under februari när de nya lokalerna är i ordning.

”Vi har under hösten ökat lokalytan till nästan det dubbla vilket var behövligt och tryggar tillväxten några år framöver”, säger Joakim Svensson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt