Annons:

  • Dags för premiär i Dackestupet – satsning blev räddningen

    Dackestupet kan öppna i morgon på Annandag jul. Tack vare ökad kapacitet har man haft snabbare snöläggning – det blev räddningen i mildvädret. Foto: Dackestupet

  • Dags för premiär i Dackestupet – satsning blev räddningen
  • Dags för premiär i Dackestupet – satsning blev räddningen
  • Dags för premiär i Dackestupet – satsning blev räddningen

    Bilder från snötillverkningen.

Dags för premiär i Dackestupet – satsning blev räddningen

Det är dags för premiär i Dackestupet. Mildväder, regn och blåst tar hårt på snön, men tack vare att man ökat kapaciteten vid snötillverkningen blir det en tidig start också i år.

Annons:

De senaste två åren har Hjortens SK kunnat öppna Dackestupet redan på Annandag jul.

– Det var att det var så kallt i slutet av november och början av december, så vi kunde göra mycket snö, säger eldsjälen Erik Karlsson.

Snöläggningen har dessutom fungerat jättebra. Tack vare att man höjt elabonnemanget har man haft bättre kapacitet och kunnat utnyttja utrustningen fullt ut, när allt kan köras samtidigt

– Det är ett projekt vi hållit på med ett par år och som var klart till i år. Så vi har haft mycket snabbare snöläggning i år, vilket gjort att vi kunnat göra mycket mer snö jämfört med tidigare. Det har varit räddningen.

Hur påverkar det här vädret snödjupet?

– Konstsnö klarar sig betydligt bättre än natursnö, men det finns ju gränser också för den. Oerhört mycket har töat bort. Regn, blåst och varmt är ju absolut inte bra och så var det ju även förra veckan. Men det finns fortfarande kvar så vi kan hålla fast vid planen att öppna i morgon. Det ska inte vara något problem, säger Erik Karlsson.

Alla tre nedfarter öppnas

Både barn- och familjebacken öppnas från start liksom stupet, dock inte fullbredd.

– Där är en mindre del öppet, men för övrigt ska vi ha öppet överallt.

Liftkort bokas lämpligast på nätet, något som inleddes under pandemin, men det går att köpa också på plats.

– Under själva snöläggningen har vi varit ett 25-tal som hjälpts åt och så är det andra grupper med ett tiotal personer som hjälper till med öppethållandet i anläggningen, i både lift, skiduthyrning och kafeteria.

Hur känns det nu när premiären är nära?

– Det är jätteroligt, det är det vi jobbat för hela tiden. Sedan är det tråkigt att det smält så mycket snö, men vi får komplettera så fort det blir kallt så vi kan hålla öppet framåt. Det är vår målsättning, säger Erik Karlsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt