Annons:

Alla nödvändiga beslut fattade – nu kan du tycka till om nya förskolan

Detta är en illustration och förskolans verkliga utformning kan komma att se annorlunda ut. Foto: Skanska Sverige AB

Alla nödvändiga beslut fattade – nu kan du tycka till om nya förskolan

Nu är alla formella beslut kring den nya förskolan i Vena fattade. Förslag på ny detaljplan finns tillgängligt från och med idag, med möjligheten att lämna synpunkter.

Annons:

Arbetet med att få till en ny, permanent förskola i Vena har pågått de senaste åren. Nu meddelar kommunen att alla formella och nödvändiga beslut fattats.

– Det blir ett efterlängtat tillskott i Vena då den nuvarande förskolan saknar anpassade lokaler. Ett lyft både för orten och förskoleverksamheten, kommenterar Emma Roos Simonsson, verksamhetschef för kommunens förskolor, på kommunens hemsida.

Nästan tusen kvadrat

Den nya förskolan kommer omfatta en inomhusyta på 918 kvadratmeter och utemiljön blir hela 3 000 kvadratmeter. Det blir en förskola med tillagningskök och ändamålsenliga miljöer, där målet är en kapacitet för cirka 75 barn. Förslaget är att den ska byggas i anslutning till Stenkullavägen.

– Nu börjar arbetet med att jobba fram hur vi vill att miljöerna inne och ute ska se ut. Bland annat har vi en ny spännande tanke om utesov som vi ska utforska vidare, kommenterar rektor Lena Homanen Malmer.

”Finns flera fördelar”

Dagens Hultsfred har tidigare berättat att entreprenör för projektet är Skanska Sverige AB och att förskolan är upphandlad via ett ramavtal för konceptförskolor, vilket innebär att det finns en färdig utformning.

– Det finns flera fördelar med att välja en konceptförskola. Bland annat är de kostnadseffektiva med korta produktionstider. Dessutom har de lågt klimatavtryck, vilket känns väldigt viktigt, säger Lena Homanen Malmer.

Förslaget tillgängligt nu

Just nu pågår ett arbete kring detaljplanen och i förslaget finns också planer på att bygga parkeringsplatser, vändplats och en förlängning av gatan. 

Från och med idag torsdag till den 8 februari är förslaget tillgängligt för granskning. Under den tiden finns möjlighet att lämna synpunkter på förslaget.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt