Annons:

Kommunen köper skogsfastighet för flera miljoner:

Hultsfreds kommun lägger flera miljoner kronor på att köpa en skogsfastighet i anslutning till Silverslättsvägen och riksväg 23/34 i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunen köper skogsfastighet för flera miljoner: "Kommande industrimark"

För knappt 3,5 miljoner kronor har Hultsfreds kommun för avsikt att köpa en skogsfastighet utmed riksväg 23/34. 
– Det är ett skogsområde i anslutning till vårt expansiva industriområde vid IKEA Industry, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

På kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde handlade en av punkterna om kommunalt förvärv av del av fastigheten Hultsfred 3:17. Kommer man från Målilla och åker norrut ligger skogsområdet på högersidan, direkt efter rondellen och infarten till Silverslättsvägen i Hultsfred. 

– Det är ett skogsområde i anslutning till vårt expansiva industriområde vid IKEA Industry. Vi har flera industrier i detta område, bland annat IKEA Industry och IAC som har expansionsplaner och IKEA bygger just nu nytt, säger Lars Rosander. 

Här är prislappen

Skogsområdet är på 5,4 hektar och Hultsfreds kommun har kommit överens om ett pris på 3 487 000 kronor med säljaren.

– För att ha beredskap med framtida industrimark förvärvar vi det här skogsskiftet. Det är mer än vad vi brukar betala för mark, men det är kommande industrimark som ska detaljplaneras och vi har inga konkreta planer i dag. Vi ser att det kommer behövas framöver för industrins utveckling i det här området, säger Lars Rosander. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att godkänna köpekontraktet.

– IKEA Industry har köpt ett markområde som gränsar till det här området, säger Åke Nilsson (KD), förste vice ordförande.

– En bit därifrån, på andra sidan, ligger ETC:s solcellspark. Den här industrimarken ligger längs med riksvägen – på högersidan och bort mot ån, säger Rosander. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt