Annons:

Man ville ha hjälp på utlandsresa – förlorar tvist med kommunen

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Man ville ha hjälp på utlandsresa – förlorar tvist med kommunen

Hultsfredsmannen ville ha utökad personlig assistans med 123 timmar under en resa till Spanien. Socialnämnden godkände bara en bråkdel – ett beslut han överklagat.

Annons:

Den 40-årige Mannen beviljades tillfällig utökning av personlig assistans med åtta timmar för hjälp och stöd under flygresa till och från Spanien. Resterande 115 timmar avslogs av socialnämnden då behovet ansågs tillgodosett genom redan beviljad assistansersättning hos Försäkringskassan.

Mannen var inte nöjd med beslutet och överklagade mot bakgrund av att han är på flyget längre tid än han beviljats personlig assistans. Han anför också att han är i behov av dubbelassistans all tid utanför sin närmiljö. Utan detta riskerar han att skada sig själv, hävdar han i överklagan.

Han fick inget gehör i Förvaltningsrätten som menar att mannen inte har rätt till dubbel assistans vid vardagliga aktiviteter i Sverige och att det inte finns någon utredning som gör det sannolikt att hans behov skulle vara annorlunda under själva vistelsen i Spanien. Förvaltningsrätten avslår därför överklagandet.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt