Annons:

Inlägg om fin gest blev viralt – vem är hemliga personen bakom gåvan?

Jörgen och Susanna Carlbergs tack för den fina påskpresenten har fått stor spridning och lett till många uppmuntrande kommentarer. Foto: Privat

Inlägg om fin gest blev viralt – vem är hemliga personen bakom gåvan?

Jörgen Carlberg i Virserum hittade en påskpresent på en bänk i Virserum, given av någon som lyckats hålla sig hemlig.
– Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli så stor uppståndelse, säger hustrun Susanna Carlberg som delade inlägget på Facebook.

Annons:

För efter att hon lade ut ett tack om den uppskattade påskgåvan har inlägget i Virserumsgruppen gillats av över 4 800, kommenterats närmare 160 gånger och Expressen hörde av sig och ville skriva en artikel.

– Det fick en otrolig genomslagskraft i gruppen. Vem hade kunnat ana det, inte jag i alla fall. Jag ville ju bara tacka den som lagt påsen där och så hörde Expressen av sig. Bara det var häftigt, säger Susanna Carlberg lite chockad över uppståndelsen som blev.

Tacksamma för gesten

Själv är hon och maken mest tacksamma över att det finns människor som visar en så stor generositet, så man tänker på att placera ut en påskpresent till den som först hittar den.

– Jag var på väg till affären med vår hund Aila på onsdagen när jag såg en påse på sista bänken utmed Strandpromenaden, berättar Jörgen Carlberg.

– När jag kom fram såg jag ett kort, på baksidan stod det ”För den som hittar påsen, Glad påsk”

Vad var första tanken när du förstod att det var en påskgåva?

– Jag blev förvånad. Och glad, så jag tog påsen för det var ju jag som hittade den först. Det är bra att det händer, för det är många behövande nu. Det värmde gott, säger han.

Någon timme senare lade Susanna ut inlägget på Facebook och sedan snurrade det igång. Inlägget blev snabbt viralt.

Har ni själv någon teori om vem den givmilda är?

– Av stilen på texten kan jag tänka mig en tjej i 25-årsålder.

Du har inte hört någonting nu efteråt, det har ju ändå gått en vecka?

– Nej, det är helt tyst, och personen är tyst som en mussla.

Vad skulle du vilja säga till givaren?

– Jag skulle vilja tacka så enormt mycket för den otroligt fina gesten. Det här kan faktiskt bli en ny tradition, att vi som hittade påsen ställer ut en nästa år, eller någon annan och kanske på fler orter. Det är en fin, rolig grej.

Blandad kompott

Vad innehöll då påskpresenten, jo lite konserver av fint märke med surkål, morötter och gröna bönor, champinjoner, havremjöl och pasta.

Har det tillagats på något speciellt sätt?

– Nej, vi har inte gjort något än. Surkålen skulle jag tro att vi äter upp i sommar, ihop med grillat kött, då behövs det inte så mycket annat till.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt